Életveszély

"Többszörösen törött az arc- és a koponyacsontom" - Így van most a Richter Flórián Cirkuszban megsérült művész

Kóré Károly

Létrehozva: 2024.05.22.

Otthonában lábadozik és megbocsátott a cirkuszosoknak az a bendzsóművész, aki május elején szerzett súlyos sérüléseket a Richter Flórián Cirkusz egyik előadásán. László a családjával ült a VIP-páholyban, amikor az egyik apparát tartórúdja a fejére dőlt.

Jobban van, és minden valószínűség szerint megússza maradandó károsodás nélkül az a zenész, aki május elején súlyos balesetet szenvedett a Richter Flórián Cirkusz egyik előadását élvezve. Németh László bendzsóművész a családjával, a feleségével és a gyermekeivel élvezte az artisták attrakcióit. Az egyik legerősebb számnak számító lengőtrapézszám bemutatása közben azonban egy művész elvétett egy trükköt, így a biztonsági hálóba zuhant. Neki nem esett baja, a védőeszköz tartórúdja azonban kidőlt, és fejbe csapta a családapát, akit súlyos sérülésekkel szállították kórházba. Kizárólag a Borsnak nyilatkozott az állapotáról László.

László már jobban érzi magát  Fotó: Olvasói

Fizikálisan egyre jobban vagyok, igaz, van egy nyolc centis varrás a fejemen, illetve többszörösen törött az arc- és a koponyacsontom. Az orrcsontom és a szemfenékcsontom is darabokra tört. Már egy ideje itthon vagyok, és nagyon úgy tűnik, hogy zenélni is vissza fogok tudni térni

 – mondta a bendzsóművész arra a felvetésünkre reagálva, hogy a súlyos fejsérülés akár lebénulást vagy a beszédkészség részleges vagy teljes elvesztését is okozhatta volna. László azonban kiválóan, tökéletes mondatokban, és megfelelő ritmusban beszélt a Bors főmunkatársával.

A népszerű hazai cirkusz bejárata Fotó: Bodnár Boglárka

– Rosszabbul is járhattam volna. Richter Flórián és társai folyamatosan érdeklődtek a hogylétem felől. Személyesen is felkerestek az otthonomban. Maximálisan korrekt a hozzáállásuk. A balesetben nyilvánvalóan hibás valaki, de az is egészen egyértelmű, hogy nem szándékosan vétett a felelős. Egyáltalán nincs harag szívemben. Emberek vagyunk, és ezt Flóriánéknak is elmondtam – árulta el a családapa, aki azt is elmondta a lapunknak, hogy ha bárkire is neheztelne, attól ő nem épülne fel hamarabb. Arról is beszélt a zenész, hogy minden előjegyzett fellépését le kellett mondania, de ha minden jól alakul, már júliusban újra színpadra állhat. 

Lelkileg persze még nem sikerült a történteket teljesen feldolgoznom, ugyanakkor hálás vagyok azoknak, akik a baleset után a segítségemre siettek. Ha ők nem reagáltak volna megfelelően, már nem tudnánk beszélgetni. Azt a bizonyos napot nyugodtan tekinthetem a második születésnapomnak is. Azt sem tartom kizártnak, hogy a jövőben is örömmel megyek majd cirkuszba, az persze biztos, hogy nem mostanában

 – fejezte be László.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek