Fejlesztés

Mindenki erre várt már: óriási bejelentést tett az Apple

KL

Létrehozva: 2024.05.19.

Ez több millió felhasználó életét könnyíti majd meg.

Az iPhone és iPad készül néhány nagy újítással, amelyek célja, hogy segítsenek a fogyatékkal élő telefonhasználók millióinak.

iPhone, okostelefon, mobiltelefon, telefon, Pexels
Fontos frissítés érkezik az iPhone-okra Fotó: Pexels

Az Apple a tervek szerint még idén olyan funkciókat mutat be, mint a szemkövetés, amely a mesterséges intelligenciát és az előlapi kamerát használja arra, hogy az emberek csak a szemükkel irányíthassák a képernyőn megjelenő információkat.

A változtatás engedélyezésével a fizikai fogyatékossággal élők képesek lesznek navigálni egy alkalmazás elemei között, és kizárólag a szemükkel hozzáférni az olyan funkciókhoz, mint a fizikai gombok, húzások és egyéb gesztusok. A techóriás azt ígéri, hogy ez az iPadOS és iOS alkalmazásokban is működik majd, és a letöltéséhez nem lesz szükség valamilyen hardverre vagy más kiegészítőre.

A szemkövetés mellett érkezik egy másik újdonság is, a Music Haptics. Ez az Apple okos Taptic Engine-jét használja majd arra, hogy a zenével egy időben rezgéseket és koppintásokat küldjön a készüléken keresztül. Megerősítették, hogy az Apple Music alkalmazáson belül több millió zeneszám tartalmazza majd ezt a „Music Haptics” opciót.

Bevezetésre kerül egy olyan funkció is, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy egyéni mondatokkal ruházzák fel az Apple Siri virtuális asszisztensét. Ez segít a beszédproblémákkal küzdő embereknek a parancsikonok indításában és az összetett feladatok könnyebb elvégzésében.

Az Apple által bejelentett további frissítések között szerepelnek a CarPlay-hez érkező új funkciók, valamint a Vision Pro fejhallgatóhoz érkező Live Captions - amelyek a viselő szeme előtt jelennek majd meg.

Mélyen hiszünk az innováció átalakító erejében, amely gazdagítja az életet

- mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója, aki hozzátette, hogy az új funkciók kiadásával a céljuk az, hogy a lehető legjobb élményt nyújtsák minden felhasználónak.

A frissítések megjelenését nem ütemezték, de a bejelentést a május 16-i globális akadálymentesítési naphoz időzítették - írja a Mirror.

 

Választások - 2024. június 9. Helyi önkormányzati választások,
Nemzetiségi önkormányzati választások
és Európai parlamenti választás
Tovább a választási hírekhez
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek