Breaking

Hatalmas robbanás rázta meg Tapolcát, egy épületet is kiürítettek - Videó!

Létrehozva: 2024.05.22.

Módosítva: 2024.05.22.

Gázrobbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai lakásban. Egy embert kórházba vittek, az épületet, az úgynevezett Y-házak egyikét, kiürítették - tájékoztatta a Veszprém Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivője az MTI-t.

A közlés szerint a Kazinczy téren, egy tízemeletes társasház egyik lakásában történt a robbanás. Vélhetően gázpalackok cseréje közben következett be a detonáció, amely kidöntött több falat és ajtókat szakított ki a helyükből.

Fotó: Gé

Egy embert vittek kórházba, a sérültön kívül egy kutya is tartózkodott a lakásban.

Az épület valamennyi lakását, 102 ingatlant kiürítettek, a lakókat átmenetileg a szomszédos iskolában helyezték el.

Kisebb tűz is keletkezett, mintegy egy négyzetméteren égett egy kanapé, de azt a szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt eloltották. A káresethez a tapolcai önkormányzati tűzoltók, valamint a badacsonytomaji, keszthelyi hivatásos tűzoltók vonultak ki.

A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, szakemberek vizsgálják az épület statikai állapotát.

– Láttam, amint az ablak előtt zuhannak egy lakás berendezési tárgyai, mire azonnal hívtam a 112-es segélyhívót és rohantam fel az égő lakásba, miközben egy rémült kutya futott el mellettem. Akkor még nem tudtam, hogy az asszonyé, akinek égett a lakása – mesélte a történteket a Veol.hu-nak Bolla Tamás. A fiatalember a lakásban egy sokkos állapotban lévő, sérült asszonyt talált, akit az érkező szomszédokkal együtt leültetett, a még égő tüzeket eloltották, aztán megérkeztek a tűzoltók. Szerencsére az épület szerkezete nem rongálódott meg, így órák múlva mindenki visszaköltözhetett otthonába. 

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a Facebookon jelentkezett be a helyszínről. Azt kérte a környékbeliektől, hogy távolodjanak el az épülettől, hogy a szakemberek elférjenek:

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek