pénzügyek

Ki adja a pénzt Magyar Péternek?

Létrehozva: 2024.04.10.

Módosítva: 2024.04.10.

Megközelítőleg 121 millió forintba kerülhetett Magyar Péter múlt hétvégi tüntetése. Arról ugyanakkor nincs hír, ki állhatta a költségeket. A kérdésnek a Magyar Nemzet járt utána.

Egy kisebb budai családi ház árát vihette el Magyar Péter múlt hétvégi rendezvénye. A Kossuth térre szervezett sokezres megmozdulás szervezési költségei ugyanis bőven meghaladhatták a százmillió forintot.

 

20240406 Magyar Péter tüntetés

                                                                                                                                Fotó: Havran Zoltán

A lap információi és a korábbi hasonló események nyilvánosságra hozott kiadásai alapján megbecsülhető a ráfordítás. A legnagyobb tételt a színpad, a hangosítás és a kivetítők elhelyezése jelentette, az összeg hetvenmillió forint körül lehetett. A kerítések, a kordonok, a mobil illemhelyek és más alapvető rendezvényeszközök további húszmilliót kóstálhattak, a molinók, a zászlók, a táblák, a nyakbaakasztók és a kitűzők újabb tízmilliót vihettek el. A közösségi médiás megjelenések, tartalmak melletti rubrikában ötmillió forintot szerepelhetett, a biztosítás négymillióba, a közvetítés hatmillióba kerülhetett.

A nagyobb tételekhez megannyi kisebbnek nevezhető költség kapcsolódott. Ilyen volt például az interjúk készítésére is alkalmas VIP-helyiség, amely egymaga másfél millió forintba kerülhetett. Ennél csak kevéssel kellett kevesebbet áldozni a takarításra, szemétszállításra, de külön-külön félmillió forint körüli összeget tehetett ki a fellépők díja, az orvosi ellátás biztosítása, a közlekedési járatok módosítása, a grafikai tervezés és az önkéntesek ellátása. A háromszázezer forintos áramdíj ezek után aprópénznek tűnik.

Mindent összeadva szinte fillérre pontosan 121 millió forintba kerülhetett Magyar Péter április 6-i rendezvénye a szervezőknek. S hogy ők pontosan kik, azt egyelőre nem lehet tudni – tulajdonképpen ez az egyik legnagyobb kérdés. 

Az ugyanis nehezen elképzelhető, hogy a kormánybuktatáson ügyködő Magyar Péter egymaga fizette volna ki a summát, de önkéntes felajánlásokból sem állhattak össze a múlt szombati százmilliós értékű, amatőrnek semmiképpen sem nevezhető körülmények.

Újra jönnek a kisemberek

Már csak azért sem, mert három héttel korábban, március 15-én Magyar Péter szintén tartott egy sok embert megmozgató rendezvényt, amelynek szintén vaskos költségei lehettek. Az ünnepi akció kiadásait egyes becslések százmillió környékére becsülték, Varga Judit exférje kisebb összeget, 20-30 millió forintot jelölt meg. Magyar a Tények beszámolója szerint akkor azt mondta, részben a saját pénzéből, részben önkéntes felajánlásokból valósult meg a rendezvény, s hozzátette azt is: „kisemberek adták össze” a summát.

Korábban Amerikából jött a pénz

A kisemberes-adományos magyarázat nem szokatlan mostanában a hazai baloldalon. Érdemes felidézni a szintén kormányváltásért dolgozó Gyurcsány Ferenc-féle, Márki-Zay Péter vezette egyesült baloldal 2022. március 15-i demonstrációját. Az Állami Számvevőszék februárban nyilvánosságra hozott részjelentéséből az derül ki, hogy a rendezvény 383 millió forintba került: a számla 70 százalékát az amerikai forrásokkal kitömött Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) állta, 20 százalékát a DatAdat, és a pártok mindössze 10 százalékban fizették a költségeket.

Az MMM anyagi háttere kapcsán pedig érdemes felidézni a Nemzeti Információs Központ 2023-as jelentését, eszerint az Action for Democracy (A4D) nevű, Korányi Dávid irányította szervezet 3 milliárd forintnyi dollárral, míg egy svájci alapítvány 1 milliárd forintnyi devizával látta el a baloldalt. Az összegből 1,8 milliárd forint kötött ki Márki-Zay mozgalmánál. Az ügy kipattanásakor a főszereplők azt állították, hogy úgynevezett mikroadományokból jött össze a pénz.

Utóbb derült ki, hogy az A4D 2022-es, négymilliárd forintos éves költségvetésének oroszlánrészét, kilencven százalékát egy magánszemély, mégpedig minden bizonnyal Soros György adta.

Ki fizette a Magyar-számlát?

Visszatérve az elmúlt hetek Magyar-akcióira:  Varga Judit exférjének elmúlt három hétben tartott két nagyobb rendezvényére a legalacsonyabb értékekkel számolva is minimum 150 millió forint költöttek. Azt viszont továbbra sem tudni, pontosan honnan származott az összeg.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172878_auto_resized.jpg
origo.hu

Itt van Putyin váratlan bejelentése

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17165519_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Előre nem látott szuperrobbanás történt a Napban - ma érkezik a Földre a hulláma

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163306_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Ez a gyermekedről szól vagy rólad?!” – Majka olyan születésnapi bulit rendezett kisebbik fiának, ami sokaknál kiverte a biztosítékot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17169050_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Jürgen Klopp és Mohamed Szalah összeveszett, az edző rossz hírt közölt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173533_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Vigyázz, átverhetnek a mézédes magyar epret kínáló utcai árusok!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172790_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Ne szórakozz a fradistákkal, főleg ha a Ferencváros polgármestere vagy: szanaszét verték Baranyi új polgárpukkasztó szobrát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27570_resized.jpg?avcount=1714411818
origo.hu

Különleges vallomást tett Tóth Gabi

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17163922_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Mégsem vagyunk megfelelő partnerek...” – drámai döntés született a Házasság első látásra műsorában

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714411818
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714411818
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú