botrány

Egyre hangosabb a követelés: Fekete-Győr Andrásnak le kell mondania

Bors

Létrehozva: 2024.02.19.

Fekete-Győr Andrásnak le kellene mondania a mandátumáról, ilyen embernek nincs helye a közéletben – mondta Pindroch Tamás, az Alapjogokért Központ vezető elemzője azzal kapcsolatban, hogy a bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte a Momentum volt elnökét. Pindroch az Origónak adott interjúban többek között kifejtette, hogy a momentumosok radikálisak, ugyanazt az elhibázott politikát szeretnék nálunk újra meghonosítani, ami ma a nyugati országokat jellemzi. Azt a szuverenista kormányzatot próbálják megbuktatni, amely kiáll Magyarország érdekekei mellett, és elutasítja a háború-, gender-, és migrációpárti irányvonalat.

Fekete-Győr Andrást, a Momentum bukott elnökét hétfőn másodfokon egy év börtönbüntetésre ítélték, miután bűnösnek találták hivatalos személy elleni erőszakban. Mit tett 2018-ban Fekete-Győr és társa, Szarvas Koppány Bendegúz? Ez miért volt példátlan a magyar politikatörténetben?

Egy hat évvel ezelőtti, az Országház előtt tartott ellenzéki demonstráción a Momentum akkori elnöke - párttársával, Szarvas Koppány Bendegúzzal együtt - pirotechnikai eszközt dobott a rendőrök közé, tehát a hatóság embereire támadtak - írja az Origo

A cselekményről felvétel is készült, a széles nyilvánosság is szembesülhetett Fekete-Győr erőszakos viselkedésével. Éppen ezért volt nevetséges a képviselő védekezése, hogy ő csupán beejtette a füstgránátot a rendőrök közé, miközben a felvétel bizonyítja, hogy nem erről volt szó. 

Tehát a valóságban megtörtént eseményt próbált letagadni. A bíróság ezért a minap másodfokon két év felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte az erőszakos képviselőt. Az ügy a Legfelsőbb Bíróságra kerül, hiszen Fekete-Győr megfellebbezte a mostani határozatot, így a döntés nem emelkedett jogerőre. 

De létezik az emberben egy általános igazságérzet, amely alapján egyértelmű, hogy egy politikus nem támadhat rá a rendőrökre, nem dobálhatja őket pirotechnikai eszközökkel.

Fekete-Győrnek tehát le kellene mondania a mandátumáról, ilyen embernek nincs helye a közéletben. Akármilyen véleménnyel vagyunk is egy képviselőről, a közvélekedés szerint ő a választókat képviseli, tehát be kell tartania a törvényeket. 

A demokratikus berendezkedésünk alapja, hogy a bíróság által elítélt politikus nem folytathatja a munkáját az Országgyűlésben. 

Az ítélet példátlan egy képviselővel szemben, azonban Fekete-Győr eddig mégsem mondott le a parlamenti mandátumáról. Van arra esély, hogy vállalja a politikai felelősséget, azaz lemond parlamenti mandátumáról és visszavonul a közélettől?

A Momentum elnöke az ítélet kihirdetése után újra az ügyészséget támadta, de korábban már 

Polt Péter legfőbb ügyészt is börtönnel fenyegette meg, a 2022-es kampányban azt mondta, amennyiben megnyerik a választásokat, Polt ellen eljárások lesznek indíthatóak. 

Ezek után ne is csodálkozzunk azon, hogy az ő jogérzéke és jogfelfogása szerint nem követett el semmit, így nincs következménye a mostani bírósági ítéletnek, és nem mond le a mandátumáról. A felelősség hárítása, az egész magyarországi baloldalra jellemző hozzáállás. 

Mondhatjuk, hogy ahogyan annak idején Gyurcsány Ferenc sem vállalta a felelősséget, ez egyfajta „divat” a baloldalon? A dollárbaloldal az egész esetet – szokásához híven – megpróbálja bagatellizálni, miért? Miért védik a baloldalon Fekete-Győr Andrást a társai? Mit mutatnak ezek a történések a baloldal morális és erkölcsi állapotáról? Miért viselkednek álszent módon?

A jobboldallal szemben a baloldalon soha senki nem hibás semmiért. Mindent elmond róluk az a tény, hogy ma is Gyurcsány Ferenc a vezetőjük, miközben az őszödi hazugságbeszéd nyilvánosságra kerülése után azonnal távoznia kellett volna a közéletből. Nem beszélve arról, hogy 2006 őszén az ellene tüntetőket kardlapozták, gumilövedékkel lőtték a rendőrök, ezért azóta sem hangzott el egy halk bocsánatkérés sem a részükről. De számos aktuálpolitikai példát is hozhatunk, például a külföldi befolyásszerzés, a guruló dollárok ügyében sincs következmény a baloldalon, de 

Karácsony Gergely főpolgármesterben sem merült fel, hogy a Városháza-botrány, a Lánchíd-felújítás, vagy akár a főváros csődhelyzete miatt vállalja a felelősséget. 

Például arra sem hajlandóak, hogy a Klubrádió tulajdonosától, Arató Andrástól elhatárolódjanak, vagy bojkottálják a baloldali adó műsorait Arató Novák Katalint és Varga Juditot emberi mivoltukban gyalázó minősíthetetlen cikke miatt. 

Fekete-Győr ügyét is bagatellizálják, ebből is látszik, hogy a baloldalt Gyurcsány vezetésével elvtársi véd-, és dacszövetség jellemzi. Az ellenzéket nyugodtan minősíthetjük következmények nélküli koalíciónak.

Szerda este egy senkit nem érdeklő tüntetést tartott a Momentum, amelyen Fekete-Győr is beszédet mondott. Nem érzik a baloldalon, hogy nevetséges, amit csinálnak?

A Momentum lételeme, hogy lázadónak, radikálisnak mutassák magukat. Ez azért is abszurd, mert valójában azt a mainstream globalista baloldali irányvonalat képviselik, amely a nyugati világ politikai elitjét is alkotja, és valójában nem a szavazókat, hanem a globális nagytőke, a hálózatok érdekeit szolgálják. Látjuk a németországi, franciaországi emberek felháborodásából, hogy miről is szól ez a politika. 

A momentumosok valóban radikálisak, ugyanazt az elhibázott politikát szeretnék nálunk újra meghonosítani, ami ma a nyugati országokat jellemzi. Azt a szuverenista kormányzatot próbálják megbuktatni, amely kiáll Magyarország érdekekei mellett, és elutasítja a háború-, gender-, és migrációpárti irányvonalat. 

Az ellenzék azért küzd, hogy feladjuk politikai önállóságunkat, az ő aknamunkájuk miatt nem kapjuk meg az uniós támogatásokat sem. A magyar szavazók döntő része elutasítja ezt az álláspontot, ezért sem képes az ellenzék növelni bázisát. Nem tudnak szimpátiát kelteni maguk iránt, hiszen a baloldal céljai világosak, újra kiszolgáltatottá akarják tenni az országot. Hosszú időn keresztül kormányoztak már, a választók tudják, hogy 

ez az irányvonal a stabilitás és növekedés helyett gazdasági csődhöz és társadalmi feszültségekhez vezet. A Momentum tüntetésein is ezért vannak nagyon kevesen, hiszen az üzeneteikkel és a programjukkal sem képesek megszólítani a választók széles rétegeit. 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174209_auto_resized.jpg
origo.hu

Engedj el, így könyörgött Varga Judit az őt fogva tartó, tomboló Magyar Péternek - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27586_resized.jpg?avcount=1714423213
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173916_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Pokoli pusztítást végezett az orosz Szu–25-ös (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27573_resized.jpg?avcount=1714423213
origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714423213
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714423213
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú