Lebukott

Nagyot hazudott Tordai Bence! Szánalmas kibúvókat keres…

Létrehozva: 2023.11.15.

Szerinte "boszorkányüldözés" a Törvényszék ítélete.

Az Országgyűlés Gazdasági Bizottsága kedden Rogán Antal minisztert hallgatta meg. Az ülésen Tordai Bence házépítése is szóba került, a Karácsony-párt képviselője pedig meglepő módon azt állította, hogy minden szabályosan zajlott, és „boszorkányüldözés" zajlik ellene. A Fővárosi Törvényszék októberi ítélete azonban kimondta, hogy Tordai jogtalanul építkezett. Sőt, amint azt részletesen bemutatjuk, a bíróság szerint több szabályt, kerületi és országos előírásokat is megszegett a főpolgármester párttársa.

Tordai Bence még 2016-ban vásárolt egy parasztházat Budapest egyik legdrágább részén, a II. kerület kertvárosában. 2022-ben jelent meg a hír, hogy a politikus engedély nélkül építette nagyságrendileg 150 millió forint értékű luxusvilláját.

Karácsony Gergely párttársa megtévesztően parasztházként tüntette fel a vadonatúj épületet, amivel a hatóságokat is félrevezethette. Az építkezéseken használandó e-naplóból kiderült, hogy a régi házat teljesen elbontották és az új háznak géppel ástak vadonatúj alapokat, tehát nem felújítás történt, hanem egy új házat építettek.

EBBŐL KIINDULVA MEGÁLLAPÍTHATÓ, HOGY A HÁZ ENGEDÉLY NÉLKÜLI, ILLEGÁLIS ÉPÍTKEZÉSNEK MINŐSÜL.

Tordai Bence háza / Fotó: Metropol

2022 augusztusában a Budapesti Kormányhivatal is megerősítette, hogy Tordai luxusvillája jogszerűtlenül, szabálytalan építési tevékenységgel valósult meg, az épületre vonatkozóan pedig építésrendészeti eljárás indult. Tordai nem fogadta el a kormányhivatal döntését, és annak határozatát bíróságon támadta meg.

2023. október 17-én a Fővárosi Törvényszék ítélete megerősítette, hogy Karácsony Gergely párttársa jogellenesen és szabálytalanul építkezett. Tordai Bence a kerületi építési szabályzat ellen is vétett, ugyanis az előírások alapján az ingatlanon önálló épület nem létesíthető a hátsó kertben, kivéve, ha azt a kiegészítő előírás megengedi, ám ez esetben nincs szó ilyesmiről. Tordai azóta kijelentette, hogy továbbra is „harcol a jogorvoslatért", és szerinte csak egy politikai lejárató hadjáratról van szó.

A lapunk birtokába került ítélet ugyanakkor megállapította, hogy „a bíróság a rendelkezésre álló adatok alapján, roncsolásos vizsgálat nélkül is meg tudta állapítani, hogy új építés történt.

"A BÍRÓSÁG RÁADÁSUL AZT IS KIMONDTA, HOGY „NEMCSAK ÚJ ÉPÜLET ÉPÍTÉSÉRE NEM VOLT LEHETŐSÉG A PERBELI MÓDON, DE ANNAK BŐVÍTÉSÉRE SEM."

Tordai Bence / Fotó:  POLYÁK ATTILA - ORIGO

Ez azonban még nem minden. Az ítélet szerint „az épület a hátsó telekhatártól 1,65 m távolságban, azaz teljes egészében a hátsó kert megengedett méretén belül épült, ami szabálytalan". További jogsértés is történt mindemellett, ugyanis a telek „már az építési tevékenység megkezdése előtt túlépített volt, a 15%-os legnagyobb beépíthetőség helyett a beépítettség 23,16% volt. Az új épület megépítése folytán a beépítettség nem javult oly mértékben, hogy az megfeleljen a 15%-os előírásnak".

A botrányos építkezés az Országgyűlés Gazdasági Bizottságának minapi ülésén is szóba került. A Karácsony-párt képviselője pedig meglepő módon – a bíróság ítélete ellenére – azt állította, hogy minden szabályosan zajlott, és „boszorkányüldözés" zajlik ellene. A Fővárosi Törvényszék októberi ítélete szerint azonban több szabályt is megszegett a főpolgármester párttársa, megsértette a kerületi és az országos építési előírásokat is.

AZAZ – AZ ÜGY JELEN ÁLLÁSA SZERINT – TORDAI BENCE JOGTALANUL ÉPÍTETTE LUXUSVILLÁJÁT, HIÁBA ÁLLÍTOTTA ENNEK ELLENKEZŐJÉT AZ ORSZÁGGYŰLÉSBEN.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180073_auto_resized.jpg
origo.hu

Újabb drámai lépés, újabb európai uniós, NATO-ország hergeli az oroszokat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714591513
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180309_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Benkő Péter is megszólalt a Thália Színházban történtekről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180293_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Alpári stílusban, testével védte a gyanús ingatlanügybe keveredett Csizmazia Ferencet Vajda Zoltán + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27653_resized.jpg?avcount=1714591513
origo.hu

Ez a fiatal énekesnő csalta hónapokig a vőlegényét Marics Petivel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714591513
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179133_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Mindkét szerelmet jelző bolygó hazatért: elérkezett a nagy egymásra találások ideje

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó