Bőrproblémák

Mindig odafigyelt arcbőre ápolására, most rá sem lehet nézni, olyan rút lett

L.A.

Létrehozva: 2023.10.19.

Egy nő megosztja történetét a világgal.

A házas anya, az 51 éves Ursula Keen Hays élete nagy részét tökéletesen tiszta bőrrel élte le, ám amikor elérte a középkort, akkor ez megváltozott. Orvoshoz fordult segítségéért, ott rosaceát állapítottak meg nála.

Fotó: Twitter

A nő bőrproblémái összefüggésben voltak a menopauzájával, de ezt sokáig az orvosok nem közölték vele. A rosacea főleg az arc középső területén értágulattal, gyulladással jelentkező bőrpanasz. Ezt gyógyszerekkel és krémekkel próbálták kezelni, de nem javultak a tünetei.

Egész életemben majdnem tökéletes bőröm volt, eltekintve a tinédzserkori pattanásoktól. Felnőtt nőként soha nem szenvedtem bőrproblémáktól, és mindig tiszta és ragyogó arcbőrrel voltam megáldva. A negyvenes éveim végén azonban hirtelen vörös, és foltos bőröm kezdett kialakulni, ami szinte látszólag egyik napról a másikra jelent meg

- kezdte történetét Ursula a Mirrornak.

A rosaceaát gyakran a menopauza váltja ki, de ezt sokáig nem tudtam. Az elmúlt két évben szó szerint mindent megpróbáltam, hogy megnyugtassam és megtisztítsam a csúnya, fájdalmas bőrömet. Semmi sem működött, amit a bőrgyógyász vagy a nőgyógyász felírt. Miután elveszítettem a vényköteles krémekbe vetett hitemet, megpróbálkoztam a saját kutatásaimmal, és kipróbáltam a különféle krémek egész gyűjteményét. Nem számít, mit próbáltam, idővel a rosaceám egyre rosszabb lett. Már alváskor is fájt, ahogy nyomta a párna az arcomat, egyre rosszabb lett a helyzet és kellemetlen volt így megjelenni a barátok előtt

- folyatta a nő, aki azóta már jobban van.

Kezdtem elveszíteni a reményt, hogy valaha is találok valamit, ami megnyugtatja a bőrömet, amikor egy olyan hölgy beszámolójára bukkantam, aki hasonló tüneteket tapasztalt, mint én. Brit volt, és kipróbált egy brit bőrkezelést az aknés rosacea kezelésére. Rendeltem a bőrápoló termékből, és 2-3 napon belül a bőröm állapota javult. A bőröm hamarosan gyakorlatilag visszatért a menopauza előtti állapotba.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek