Zseni

Kész férfivá érett az egykori „csodagyerek”, Varga Endre - így alakult a sorsa

Létrehozva: 2023.10.01.

Kész férfivá érett Varga Endre, akit gyerekkorában csodagyereknek tartott a környezete. Nincs ez máshogy azóta sem. A bécsi egyetemen több szakot végez párhuzamosan, lovagol, zongorázik, és fest. Bármibe kezd bele, sikereket ér el. Egyik képét még egy könyvbe is beválasztották a sok ezer pályázó közül.

Ha nagy lesz egyiptológus lesz, jelentette ki a nagy dumás szegedi csodagyerek Varga Endre, de addig is igyekszik a napjának minden percét hasznosan eltölteni.  

- Suli után hegedülni, és lovagolni járok, több tv műsorban is szerepeltem már, és nemrég forgattak velem egy kisfilmet, melyet egy olaszországi filmfesztiválon zsűriztek - mondta ezt tíz évvel ezelőtt Varga Endre, akit akkor csodagyerekként tartott számon a környezete. Endre azóta férfivá érett, de nem nyugszik. Mindig újabb és újabb célokat tűz ki maga elé, amiket rendszerint meg is valósít.

Endrének hatalmas a tehetsége a festészethez is.

Azóta Szegedről Bécsbe költözött édesanyjával. Elvégezte a középiskolát, már az egyetem padjait koptatja. Gyerekként egyiptológus akart lenni, de úgy döntött , abból van elég, így jogra, politológiára és szlavisztikára iratkozott be  a bécsi egyetemen. Tervei szerint ledoktorál ezekből a tárgyakból, és a nemzetközi diplomataképzőn szeretné folytatni tanulmányait. Egyszerre három szakra is jár, és mégis marad mellette energiája a művészetekre is. Rajzol, és fest. De nem is akárhogyan. A szabadság májusban jött című könyv megemlékezésére pályázatot írtak ki a Diplomata akadémián, ahol az volt a feladat, hogy műalkotást kellett készíteni, a könyv részletiből papírra. Lehetett az festmény, de rajz is. A beérkezett több ezer kép közül a száz legjobbat választotta ki a zsűri, és ezekből kiállítást rendeztek, és készült belőlük egy könyv. 

A csodagyerekből igazi férfi lett az évek során. Egy valami mégsem változott, bármibe is kezd, abban mindig sikereket ér el.

Az én rajzom a legjobbak közé került és bekerült az albumba, ez egy hatalmas eredmény, mert több ezer képből választották ki.

-meséli büszkén Endre, aki zenei továbbképzésével sem hagyott fel az idők folyamán. Miután gyerekkorában megtanult hegedülni, a zongorázás elsajátításával folytatta. De a nyelvtanulásban is jeleskedett. A magyar nyelven kívül, németül, angolul és spanyolul is beszél tökéletesen. Hatalmas tudásszomja mellett a sportokban is jeleskedik. Lovagol és komoly eredményeket ért el sportlövészetben is. Egyetlen külföldi tagja az osztrák katonaság sportlövő egyesületének, és számos versenyt meg is nyert. Endre szerteágazó érdeklődését és tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint hogy bármibe is kezd bele, siker koronázza.

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714395619
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171244_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173258_auto_resized.jpg
vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168326_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171612_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ma 90 esztendős a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek örökös „fogköpője”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27564_resized.jpg?avcount=1714395619
origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714395619
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714395619
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lu7WAsfopw2aPn1A7z71rp-XZYNCtf7UDJLmFvRNxiI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZjNGY1NmMzZTI5OTQ3ZjE5MGY5MzhmMWIyN2ZiODgz.webp
Késelés

Bőnyi gyerekkéselés: megszólalt a szemtanú, ez volt az indok - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/OrN_qLxI3C2TS3vHsghs7IS8hRGiPBx-eRMFJbh6MlI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyNDdlNDgwZmI4ZjQwMjViNzI3MWZiOTViMzYxMzIy.webp
Gaztenger

Szentkirályi Alexandra akcióba lépett Kőbányán – Videó