Diagnózis

„Még előtte állt az élet” - hazaküldték mandulagyulladással a 9 éves kislányt, néhány nap múlva meghalt

LA

Létrehozva: 2023.09.16.

A gyermek tüneteire azt hitték, mandulagyulladás.

Egy 9 éves kislány néhány nappal azután halt meg, hogy hazaküldték a kórházból mandulagyulladással - legalábbis akkor ezzel diagnosztizálták. A kis Riya Hirani valójában a Strep-A baktériummal küzdött, a szíve pedig végül megállt. A halottkém arra a következtetésre jutott, hogy az életét megmenthették volna.

Fotó: Pixabay

Az északnyugat-londoni Stanmore-ból származó Riya 2022 decemberében három napon keresztül volt lázas, vörös volt a torka és nehezen tudta kimondani a szavait. A kórházban azt mondták a szülőknek, hogy nem súlyos az állapota, csupán mandulagyulladása van, erre pedig vény nélkül kapható fájdalomcsillapítókkal bocsátották haza. Annak ellenére sem adtak neki antibiotikumot, hogy anyja, Geeta és apja, Mukesh apja kifejezetten ezt kérte.

Másnap este az anya fehér gennyet észlelt a lánya torkában, és vissza akarta vinni a kórházba. Amint kifelé tartottak az ajtón, az iskolás lány rosszul lett, összeesett szívleállás miatt. Súlyos agykárosodást szenvedett, és bár sikerült újraéleszteni, 5 nappal később a kórházban hunyt el.

Az orvosok csak a halála után tudták megerősíteni a Strep-A baktérium jelenlétét a szervezetében.

 

Elindultunk, majd azt mondta, nem kap levegőt. Olyan gyorsan történt minden...

 

- magyarázta az anya a The Sunnak.

 

Anyaként tudtam, hogy nagyon beteg, de nem tehettem semmit, mert nem vették komolyan a tüneteit

 

- folyatta sírva az édesanya. 

Nagyon aktív volt, szeretett énekelni és táncolni, valamint művészetekkel és kézműves dolgokkal foglalkozni. Imádott legózni, és órákat töltött a kishúgával. Érett kislány volt a korához képest, és még előtte állt az élet.

 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek