Élet

"Nagyon tudok és akarok szeretni": Motorbalesetben elhunyt rendőr szerveivel maradt életben Csaba

Kóré Károly

Létrehozva: 2023.08.20.

Barátnőre vágyik a kettős transzplantáción átesett Siklós Csaba. A Tiszakeszin élő férfi egy rendőr halálának köszönheti életét, ezért minden évben megemlékezik a motoros balesetben elhunyt férfiről. A TikTok-sztárnak munkája jelenleg nincs, de van egy háza, ahova szeretné majd beköltöztetni élete leendő párját. Szerinte nem a pénz a legfontosabb a boldogsághoz.

Csabát 5 hónapos korában vesemedence-gyulladással a miskolci kórházba vitték, és bent is tartották kétéves koráig. Később kiderült, hogy a mája sem úgy működik, ahogy kellene. Hétéves korától már Budapesten kezelték. 14 éves korában felkerült a donorváró listára, miután kiderült, hogy új májra és vesére van szüksége. A beavatkozásra végül csaknem tíz évet várt. 

Csaba szerint szegényen is élvezhető az élet Fotó: olvasói

- Természetesen mindig is foglalkoztatott a kérdés, hogy kinek köszönhetem az életemet. Ezt a törvények miatt nem árulhatták el, de annyit elmondtak, hogy egy motorbaleseten elhunyt, szabadnapos rendőr szerveit kaptam meg. Róla minden halottak napján megemlékezek. Vagy itthon gyújtok annyi gyertyát, ahány éve műtöttek, vagy a temetőben, a Krisztus-szobornál – mondta a Borsnak Csaba.

- Hihetetlen szerencse, hogy az elhunyt két fontos szerve nem sérült. A férfire hálával és tisztelettel gondolok. Sajnálom, hogy az ő halálára volt szükség ahhoz, hogy én élhessek  - gondolkodott hangosan a 34 éves férfi.

Csaba a betegsége miatt kimaradt az általános iskolából, ám később magántanulóként elvégezte. Szeretett volna érettségizni, de a Tiszakeszihez közeli településen, ahol a kurzust meghirdették, kellő számú érdeklődő hiányában lemondták az órákat.

10 évig várt az új szervekre Fotó: olvasói

- A cukorbetegségem miatt rosszul látok, egy ilyen üzemben pedig egy-két milliméternyi elcsúszás is kapitális hiba. Korábban egy évig közmunkás is voltam. Most csak álmodozom arról, hogy munkám legyen, pedig sok helyre beadtam a jelentkezésemet.

Kérdés, hogyan is él Csaba manapság.
- Azt biztosan tudom, hogy életem végéig gyógyszereket kell szednem, nehogy a szervek kilökődjenek. Reggelente felkelek, és elmegyek a boltba. Nyáron a kertben rendszeresen lenyírom a füvet, és szeretek tévét nézni. A szabadidőmben TikTok-videókat forgatok, aminek köszönhetően egyre többen megismernek. Élvezem, amikor Miskolcon vagy az ország egyéb pontjain ismeretlenek odajönnek hozzám, és közös képet kérnek tőlem – mondta büszkén Csaba, A férfi havi jövedelme a 100 ezer forintos rokkantsági nyugdíj. Jelenleg az édesanyjával él, pedig volt egy hosszú párkapcsolata, ám Mónika 3 évvel ezelőtt kilépett az életéből.

Csabának a Tiszakeszi maga a riviéra Fotó: olvasói


 

- Megtudtam, hogy a barátnőm csalt és nagyon sokat hazudott nekem, ráadásul teljesen hirtelen szívódott fel. Eleinte azt hittem, beleőrülök a bánatba, de már nyitott vagyok egy új kapcsolatra. Sajnálatomra az interneten hiába próbálkozom. Vagy azt mondják a nők, hogy öreg vagyok hozzájuk, vagy vissza sem írnak

 – panaszkodott a férfi.

Csaba úgy véli, akkor rendeződne az élete, ha végre megtalálná a nagy őt. Azt is kifejtette, mit tud egy biztonságra vágyó lánynak nyújtani.

- Nagyon tudok és akarok szeretni. Gazdag nem vagyok, de nem a pénz a fontos a boldogsághoz. Az a nő, aki engem választ, tudhatja, hogy nagyon sok mindent kibírtam az életben, tehát egy igazán kemény ember vagyok

 – magyarázta, hozzátéve: jól tudja, hogy az édesanyja nem lesz mellette élete végéig, neki pedig szüksége van valakire, aki főz rá, akit megölelhet, és akivel megbeszélheti a gondjait, örömeit. Ugyan kinézte magának a falu legszebb lányát, de Edinának Csaba sajnálatára mindig akad hódolója.
- Azt javaslom, hogy az a nő, aki szeretné megtalálni élete párját, és főleg megtapasztalni, hogy milyen a mindent elsöprő szerelem, keressen meg! Nem fog csalódni! - üzeni Csaba.

 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188269_auto_resized.jpg
origo.hu

Rendkívüli bejelentést tett Putyin, senki nem mert ellenkezni vele

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27753_resized.jpg?avcount=1714844112
origo.hu

Újabb megdöbbentő hírek érkeztek a rákos Katalin hercegnéről

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186765_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ilyen jóképű férfivá cseperedett Csisztu Zsuzsa születésnapos nagyfia – fotó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183328_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Most éppen a Jobbik tyúkszemére lépett Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186448_auto_resized.jpg
ripost.hu

Szentkirályi Alexandra: Már a Szomszédoknak is elegük van

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188113_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Újabb jegyzőkönyv került elő: öngyilkosságot színlelt Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27751_resized.jpg?avcount=1714844112
origo.hu

Madeleine McCann tragédiája: szomorú évfordulóhoz érkezett a világ leghíresebb gyerekeltűnési ügye

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27744_resized.jpg?avcount=1714844112
mandiner.hu

Fizetett propagandistákkal akarja lejáratni ellenfeleit Magyar Péter

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186385_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiderült az igazság: letaszították a trónról Vilmos herceget

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hideg zuhany: másfél év után válik a tévés műsorvezető, felesége zokogva tálalt ki

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188750_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Ennyi időm van hátra" - agydaganattal küzd a népszerű zenész

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ewPkSeq1RdHtmzyHnDgeY7AmAtkQpzcVH3vT5nrMD1A/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzViZmJiYjYyMzlhYjRhYzM4MWE3NjFjNDEzZTBhN2Zl.jpg
Tragédia

Most ismétlődött meg a múlt hét legmegrázóbb magyarországi tragédiája

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/Dmd7uyQ05qP8wNB7LdBTI4IL4mPSo0QLO29nhWUU7lo/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljMWZkZGU5ZDc3MzQ3NmZhM2Q1MzhiMWNhYjJlOTY3.jpg
Borzalom

Rémálmok gyötrik a csepeli édesanyát, mióta gyermeke kizuhant az ötödik emeletről