Szentatya

Három órán keresztül műtötték Ferenc pápát, megszólalt az orvos

LA

Létrehozva: 2023.06.08.

A beavatkozás három órán át tartott.

Mint megírtuk, Ferenc pápán bélfali sérv miatt műtétet hajtottak végre szerdán délután, ami a korábbi hírek szerint több napos kórházi tartózkodást igényel a római Gemelli klinikán a műtétet követő felépülés biztosításához. Ezt Matteo Bruni szentszéki szóvivő jelentette be, miután az egyházfő megérkezett a kórházba. A közlemény szerint a pápa a szerdai általános audiencia megtartása után ment a Vatikánból a közeli klinikára.

FERENC pápa
Fotó: Kovács Tamás

Teljes altatással laparotómiát, vagyis hasfali metszést hajtottak végre, és újraépítették a hasfalat protézis elhelyezésével. A Reuters szerint a műtét három órán át tartott, komplikációk nélkül zajlott le.

Sergio Alfieri fősebész, aki 2021-ben végezte el az első hasi műtétet, elmondta, hogy a műtét során nem fedeztek fel más betegséget. A sebész szerint a 86 éves Ferenc pápa jól van, jól reagált az általános érzéstelenítésre, és arra számít, hogy körülbelül 5-7 napig lesz kórházban. Mint mondta, nem lát rá okot, amiért a pápának az utazási menetrendjén majd változtatnia kellene. Egyetlen figyelmeztetése a pápához az volt, hogy ne emeljen fel nehéz tárgyakat.

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek