Dráma

Folytatódik a kőbányai rémálom: több sírhelyet meggyaláztak

K.D.R.

Létrehozva: 2023.05.17.

Czinke Cecília épp elhunyt férje sírhelyét ment ki meglátogatni a kőbányai Új Köztemetőbe, amikor azzal szembesült, hogy eltűnt férje márvány síremléke. Kiderült, hogy nem ő az egyetlen, akivel hasonló történt.

Ahogy arról a Bors korábban beszámolt egy gyászoló özvegynek egy nap azzal kellett szembesülnie, hogy szeretett férje síremléke rejtélyes körülmények között eltűnt a kőbányai Új Köztemetőből. Cecília feljelentést is tett a rendőrségen, a nyomozást azonban felfüggesztették. 

Bal oldalon Cecília férjének sírja még épen, a jobb oldali képen már hűlt helye Fotó: Bors

– Először azt hittem nem jó helyen járok, hogy eltévedtem. Amikor a sírhelye elé érkeztem, hirtelen egy rémálom tárult elém: a sírhely, amely annyi emléket és szeretetet hordozott, szó szerint eltűnt. Nem maradt nyoma. Ez a pillanat felmérhetetlen fájdalmat és zokogást váltott ki belőlem. Nem voltam képes elfogadni, hogy ez megtörténhet – árulta el a Borsnak Cecília.

„Ezt csak olyanok tehették, akik értenek egy sírkő eltávolításához"

Cecília látva a szörnyű tettet  azonnal a temető irodájába ment, ahonnan a biztonsági őrökhöz irányították, ők pedig jegyzőkönyvet vettek fel  az esetről, ám azt nem tudták kinyomtatni számára, hogy elvigye a rendőrségre. Az özvegy nem hagyta annyiban a történteket, a helyszínre hívta a rendőröket és személyesen mutatta meg nekik a hiányzó síremléket.

A bejelentés után négy nappal érkezett az e-mail, hogy a nyomozást felfüggesztették. Nem értem, hogy lehetséges ez. Nem térek azóta sem magamhoz. Úgy érzem, hogy nincsenek biztonságban a szeretteink a temetőkben, ha ilyesmi megtörténhet, így nem szabad annyiban hagyni az ügyet. Hiszen bármilyen szomorú is, halottja egyszer mindenkinek lesz, és ők biztonságot és tiszteletet érdemelnek

– mondta a Borsnak az asszony, aki nem szeretne senkit gyanúsítani, de véleménye szerint ezt a szörnyű tettet csak olyan ember követhette el, aki bejáratos a temetőbe és ért a sírkövekhez, hiszen arról a nevet le kell csiszolni, ha valaki értékesíteni akarja.

– Amíg vannak olyan vállalkozások, amelyek kis lakásokba vannak bejelentve, nincsenek szakembereik, referenciákkal sem rendelkeznek, viszont szerződéses partnerként, külön engedéllyel ki-be járkálhatnak a temetőkben, addig semmi sem fog történni – idézett Cecília egy szöveget az internetről, amellyel mélyen egyet ért és úgy gondolja ez állhat az őket ért lopás mögött is.

Cecília úgy érzi, hogy nem hagyhatja annyiban az ügyet. Fotó: Vaskó Tamás

Cecília története sok károsultnak hangot adott

 Az özvegy még a helyszínen készített videófelvételt és fotót a síremlék eltűnéséről, mely bejárta az egész internetet. Ennek hatására rengeteg érintett jelentkezett nála, hogy velük is hasonló dolog történt. Pappné Bartók Éva például arról számolt be a Borsnak, hogy szüleinek szintén urnás sírhelyét tavaly vitte el valaki hasonló módon, csak épp a XVIII. kerületi temetőből. 

Épp a bátyámmal mentem ki, mert édesanyám halálának akkor volt egyéves évfordulója és szerettük volna meglátogatni sírhelyét. Először azt hittük, hogy rossz soron jöttünk be a temetőben és eltévedtünk, de hamarosan valósággá vált a tény: szüleink síremlékét ellopták, egy az egyben. Ezt nem is lehet feldolgozni, vagy elmesélni olyannak, aki nem élt át hasonlót

– árulta el a Borsnak a történteket Éva, aki szerint az egyetlen megoldás a helyzetre az lenne, ha a temetők bejáratánál kifelé menet szúrópróbaszerűen kinyitnák a biztonsági őrök az autók csomagtartóját. 

Ebben a temetőben voltak eltemetve László nagyszülei is, aki a Borsnak elmondta, hogy az oda felállított síremlék is eltűnt

Először még édesanyám ment ki a temetőbe, és jött haza a hírrel, hogy ellopták a síremléket. Csakhogy annyira egyedi volt a sírkő, hogy hiába alakították át, mi mégis megtaláltuk. Természetesen számla nélkül, amivel bizonyítani tudták volna, hogy hol készült

– mesélt az esetről László, aki szintén feljelentést tett a rendőrségen, ám a vizsgálatot itt is felfüggesztették. 

A Cecíliával, Évával és Lászlóval történtek olyannyira nem egyedi esetek, hogy a Világgazdaság.hu úgy tudja, a fővárosban az elmúlt három évben közel 140 síremléklopás történt, ebből 103 eset az Új Köztemetőben fordult elő. 


 

 

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179850_auto_resized.jpg
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180176_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Erdélyi Mónika már feladta a reményt – Jákob Zoltán közbelépett

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180334_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Putyin már a győzelem ünneplésére készül, miközben óriási tömeg gyűlt össze Moszkvában + képgaléria + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180759_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178140_auto_resized.jpg
vg.hu

Súlyos beismerés a gyógyszergyártótól: vérrögöt okoz a Covid oltóanyaga

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27655_resized.jpg?avcount=1714602011
origo.hu

Elképesztően szexi pózban mutogatja testét Gelencsér Tímea - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17109512_auto_resized.jpg
lakaskultura.hu

Modern városi milliő a 13. kerületben: skandináv stílus, retróval fűszerezve

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175721_auto_resized.jpg
borsonline.hu

(rém)Álommeló az RTL-en, kiborítja a a stábtagokat Balogh Levente

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714602011
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177819_auto_resized.jpg
borsonline.hu

"Nincs még itt az az idő, hogy én tudnék erről beszélni tudjak" - zokogva nyilatkozott Majka felesége

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó