Betegség

Pár hét különbséggel lett rákos egy 3 éves kislány és az édesanyja

Bors

Létrehozva: 2022.10.30.

Az édesanya után kislányát is megtámadta a halálos betegség. A nő saját életénél is jobban félti gyermekét. Sőt emiatt vesztette el az apukáját is.

A 35 éves Cindy Walkernél mellrákot diagnosztizáltak, de ami ennél is jobban megrémítette az az volt, amikor az orvosok közölték vele: van olyan génje, amivel a rákot átörökítheti a gyermekeire.

Ezért, amikor két hónappal később egy csomót talált kislány, Lily lábában, már sejtette a baj forrását. Sajnos az orvosok megerősítették legnagyobb félelmét. A súlyos diagnózis egy nappal a harmadik születésnapja után derült ki. Most Cindy és kislánya együtt, bátran küzdenek a betegségükkel.

- Édesapám rákos volt, a húgommal ezután évente jártunk MR-vizsgálatra. Amikor legutóbb megnéztek, kiderült, hogy mellrákot találtak nálam és egy műtéten kellett átesnem - mesélte a Mirrornak Cindy.

- A sebem hetekig nem gyógyult be, hamarosan viszont lesz annyira gyógyult állapotban, hogy megkezdhetem a kemoterápiát. Az orvosok szerint legyőzhetem a betegséget, de van rá esély, hogy újra kiújul, ez csak idővel derül majd ki – tette hozzá Cindy.

A kis Lily már a harmadik kemoterápiás kezelésénél tart, de nemrég kiderült, hogy el kell távolítani a jobb vádliizmát. Elvesztette az összes haját, az orrától a hasáig pedig egy cső fut, amin keresztül a gyógyszereit kapja.

Cindy és Lily rákdiagnózisa után az anyuka most arra buzdítja a nőket, hogy ellenőrizzék a melleiket csomókat keresve, és azt szeretné, ha a szülők is ellenőriznék a gyermekeiket. A rák legyőzéséhez, ugyanis kulcsfontosságú a mihamarabbi felismerés.


 

 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek