Tragédia

Három percen múlt a 18 éves fiú élete: Egyszerűen nem értünk oda időben

Bors

Létrehozva: 2022.04.08.

Barátai szeme láttára vesztette életét egy fiatal fiú, miután szívrohamot kapott. A mentősök nem érkeztek meg időben a riasztás helyszínére.

Azok, akik mentősnek állnak, tisztában vannak azzal a szomorú ténnyel, hogy nem mindenkit tudnak majd megmenteni. De ha épp egy fiatal életről van szó, az mindig sokkal fájdalmasabb.

Egy 18 éves fiú éppen a barátaival lógott, amikor váratlanul szívrohamot kapott az angliai West Midlandsben. Értesítették róla a mentősöket, ám a szakemberek már nem érhettek időben a helyszínre. Három perccel késtek el, hogy meg tudják menteni a fiatalember életét.

– Három percet késtünk, hogy megmentsük őt. Azt mondta a barátainak: „Furcsa érzésem van” és lefeküdt a földre, tudta, hogy valami történni fog. Tudta, hogy bajban van. Mi csak nem értünk oda időben – mondta Mark Docherty úr, a West Midlands Ambulance Service (WMAS) ápolásért és megbízásért felelős ügyvezető igazgatója.

A fiatal családja sírva fakadt, amikor értesült a tragédiáról.

– Egy egészséges 18 évesnek valószínűleg nagyon-nagyon jó esélye lenne a túlélésre, de mi három percet késtünk, ami szívmegállás esetén óriási különbséget jelent. Tudom, hogy a család meg fogja kérdezni, mit teszünk annak érdekében, hogy ez ne fordulhasson elő még egyszer, és az az igazság, hogy nem tudom, mi mást tehetnénk – tette hozzá Docherty úr.

(VIA)
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek