Aktuális

Most jött: Torkon szúrta magát a börtönben a magyar bérgyilkos

Bors

Létrehozva: 2021.09.29.

A börtönben öngyilkosságot próbált elkövetni a csantavéri bérgyilkosként emlegetett Dér Csaba. Itt vannak az elsődleges hírek az állapotától.

Egy éles tárgyat szúrt a nyakába Dér Csaba a börtönben, hogy így legyen öngyilkos. A hírt az ügyvédje is megerősítette – írja a Ripost.

Kifejezetten feszült, robbanékony állapotban van Dér Csaba az utóbbi időben. Tíz nappal ezelőtt éhségsztrájkba kezdett, miután feljelentést tett a rendőrségen az őt megtámadó maffiózó miatt, szerda délelőtt pedig önkezével próbált véget vetni az életének.

„Nyakba szúrtam magam”

„Délelőtt még beszéltünk Csabával, ő hívott engem. Nem beszéltük meg előre, hogy egyeztetünk, de gyakran előfordul, hogy felhív. Most is beszélgettünk és hallottam a hangján, hogy nagyon feszült. Mintha más tudatállapotban lett volna, csak azt hajtogatta, hogy bizonyítékok nélkül fogják elítélni őt. Hiába mondtam neki bármit, meg sem hallotta” – számolt be a lapnak a részletekről dr. Gulyás Krisztián, Dér védőügyvédje.

„Tíz perccel azután, hogy letettük a telefont, újra hívott. „Nyakon szúrtam magam” – mondta. Visszakérdeztem és szóltam neki, hogy értesítenem kell a büntetés-végrehajtást. Erre bontotta a vonalat. Én azonnal telefonáltam és kiderült: igazat mondott. Azt az információt kaptam a börtönből, hogy megsérült, viszik vizsgálatra.”

Éhségsztrájk a börtönben

Az ügyvéd szerint Dér nem alaptalanul feszült: közeleg ügyének a másodfokú tárgyalása, ráadásul ő maga is tett nemrég egy feljelentést.

„Amíg szabadlábon volt, szó szerint vadásztak rá a maffiózók, azt mondja: ezért vetemedett gyilkolásra” – jelentette ki az ügyvéd.

„Még mielőtt elfogták volna, Budapesten bérelt egy lakást, és ott megpróbálta megölni őt valaki, nevezetesen egy szerb maffiózó, akit meg is nevezett az iratban. Ez a férfi egy igazi keményvonalas bűnöző, még a szerb elnök elleni merénylet kapcsán is felmerült a neve. A rendőrök nem találták a lövedéket, így lezárták az ügyet, Csaba azonban nem szeretné ezt annyiban hagyni. Ezért is kezdett a feljelentése beadása után éhségsztrájkba: hogy megmutassa, mennyire komolyan veszi ezt az egészet” – mondja az ügyvéd.

Közeleg a másodfok

Ráadásul nemsokára kezdődik a másodfokú tárgyalása, amelyen arról döntenek: életfogytiglan börtönben marad-e. A vád szerint a csantavéri Dér Csaba korábban egy forgalmas amszterdami étteremben megölt egy horvát maffiózót, aki a holland rendőrség besúgója volt. 2018 szeptemberében V. Lászlónak 11 kiló kokaint kínált eladásra. A Pólus center melletti erdős részen találkoztak, ám Csaba nem kokaint, hanem édesítőszert vitt. Mielőtt V. László fizetett volna, 40 centiméterről tarkón lőtték őt. A testét a Szilas-patakba rejtették, ott talált rá másnap egy kutyasétáltató. Dér Csaba a gyilkosságot előbb beismerte, majd miután az ügye Magyarországra került, a vallomását visszavonta, és azóta is következetesen tagadja a tett elkövetését. Ügyében márciusban hozott elmarasztaló ítéletet a Fővárosi Törvényszék: a végzés szerint az életfogytiglani büntetésből leghamarabb 40 év múlva szabadulhat.

Nem tagadja, hogy ölt már embert

Régivágású bűnözőnek tartja magát Dér Csaba: bár azt nem tagadja, hogy ölt már embert, mégis vannak dolgok, amiket nem képes elfogadni. Ilyen a nők és gyermekek elleni erőszak és gyilkosság. Maga is bántalmazott volt fiatalkorában, ami befolyásolta a személyiségfejlődését – írta meg korábban a Bors.

Dér Csaba még 2019-ben közvetlen közelről, hidegvérrel végzett ki Belgrádban egy vállalkozót. Nebojša Marković családapa épp gyerekkocsit pakolt be az autóba, amikor lelőtték. Dér egy évvel korábban Budapesten, a Pólus Center mögötti parkolóban is ölhetett, legalábbis ezzel is vádolják. Előbbi esetért távollétében idén nyáron 40 év fegyházbüntetésre ítélték a belgrádi emberölésért.

Dér Csabát 2018 óta Magyarországon tartják fogva.

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116-123 ingyenes, lelkielsősegély-számot

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184792_auto_resized.jpg
origo.hu

Hatalmas öröm Liverpoolban: megtörtént, amire Szoboszlai Dominikék az egész szezonban vártak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27728_resized.jpg?avcount=1714786509
origo.hu

A gigamellű modell kétszer is csődbe ment, mégis elképesztő luxusautói vannak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17099042_auto_resized.jpg
life.hu

Ezeknek a csillagjegyeknek szerencsét hoz a tavasz

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181114_auto_resized.jpg
ripost.hu

"Élettelenül fekszik" - Elhunyt a profi sportoló kisbabája, szívszaggató sorokkal búcsúzik

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185953_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Azahriah újabb elképesztő dolgot művelt, Rúzsa Magdolna az élre ugrott

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27729_resized.jpg?avcount=1714786509
origo.hu

Folyamatosan meztelenkedik a kebelcsoda bolgár énekesnő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181751_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ez igen! Marsi Anikó a saját kezével újítja fel a házát - Videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186133_auto_resized.jpg
borsonline.hu

„Nem bántam meg, hogy ezt bevállaltam” – tangás címlapfotón Majka felesége, Majoros Hajni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184870_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/pMfUVbPq5nv4odW8oYVKy_zuJQiozIVH3tFgcaYzFg0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzczYjY2NGVkMjNmMDQxNDVhN2I1MjAzMjEwYTYxOGQ3.jpg
Szívszorító

„Szívszaggató volt ott állni” – három pici gyermeke énekelt László sírjánál, akiért egy ország fogott össze

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fpE6tqwm5_BLyIjFCQPQaBWAZKAaKaX12Fz5KE7fU-g/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzlmZWYzYzIxMzJjZDQ3YTVhZjY4NDQ2ZmE1ZTUxOTkw.jpg
Közélet

Immár egyértelmű: Magyar Péter a baloldal mellé állt