Aktuális

Megégett az utas karja a villamoson: Megsülnek az utasok, Karácsony Gergely miért nem csinál semmit?

Bors

Létrehozva: 2021.07.09.

Vetített a főpolgármester, milliárdokat dobna ki az ablakon használt, klíma nélküli villamosokra, miközben ígéretet tett kampányában arra, hogy ha megválasztják, akkor nem kell megfőniük az utasoknak. A Metropol most hőmérővel járta a villamosokat, hogy megnézze mivel kell az utazóknak megküzdeniük nap, mint nap a kánikulában.

Forrás: Metropol

Akkor Karácsony jelöltként, hőmérővel pásztázta a metrókocsikat és folyamatosan tájékoztatott a szerelvényeken tapasztalható hőségről - írta a Metropol. Azóta eltelt már két év, mégsem történt semmi. Kijelenthető, hogy Karácsony Gergely hazudott, csupán azért, hogy minél többen szavazzanak rá.

Klíma nélküli villamosok érkeznek a fővárosba

Karácsony Gergely főpolgármester – élve a rendkívüli jogrend adta lehetőséggel – még júniusban döntött egyszemélyben arról, hogy három ütemben összesen 35, Frankfurtban eladósorba került kötött-pályás jármű érkezne Budapestre, mintegy 7,7 milliárd forintért. A Siemens–Düwag alacsony padlós, R típusú villamosok 1993-as, illetve 1997-es gyártmányúak, tehát a főváros 25-30 éves szerelvényeket venne, amelyek ráadásul nem klimatizáltak.

Utasok: Karácsony utazzon ilyen hőségbe, ne mi!

Reni: „Elviselhetetlen a hőség a villamosokon. Azért a 350-400 forintos jegyárak mellett elvárható lenne, hogy legyen klíma. Tudjuk nagyon jól ki a felelős ezért, utazzon ő egész nap ilyen melegben”.

Eszter: „Nagyon rossz így utazni. Sajnos én mindig délre megyek dolgozni, szóval kénytelen vagyok a legnagyobb melegben közlekedni. Sokszor előfordul, hogy inkább várok tovább a megállóban még jön egy klímás villamos”.

Ilona: „Brutális a hőség a villamosokon. Hallottam a villamosbeszerzésekről... Felháborítónak tartom, hogy 25 éves villamosokat akarnak venni. Ráadásul még klíma sincs rajtuk. Bízom benne, hogy változni fognak a dolgok.”

Már a németek is feladták az R típusú villamos klímatizálását

A 25 éves villamosok teteje nem bírja el a berendezést ami a klímához kéne– mondta el a német közlekedési vállalat. A frankfurti sajtó évek óta foglalkozik a klíma nélküli járművek problémájával. Amikor a német városban betiltották a parkokban a szabadtéri grillezést, volt, aki azt kommentelte a helyi közlekedési vállalat Facebook-oldalára: semmi gond, majd grillezik az R típusú villamosokon, azokon úgyis akkora a hőség. Tehát ebből a villamosból érkezik hozzánk hamarosan erősítés. A tervek szerint ugyanis, az első használt frankfurti villamos még az idén munkába állna, a többi pedig a következő öt évben. Ezek a járművek válthatnák ki a jelenleg a 47–49-es vonalon közlekedő, ötvenéves Ganz csuklós villamosokat” – írta a Magyar Nemzet.

A buszokon sem jobb a helyzet

A villamosokhoz hasonlóan a buszokon is hőség van. Bár azok esetében, jóval több klímás jármű rója az utakat, de így is sok panasz érkezik arra, hogy nem működik a légkondi. Lapunk, a buszokon is mért, ott 36 fokot mutatott a hőmérséklet. A busz új volt mégsem ment a klíma rajta.

Brutális hőség a járatokon

• A Tátra villamoson 36 fokot mért a Metropol. A klímával nem rendelkező járművőn, még nagyobb lett volna a hőség ha a nyitott ablakokon a menetszél nem „hűti” le az utasteret.

• A Ganz villamoson volt a legnagyobb a forróság, itt 38 fokot mutatott a hőmérő. Két megálló után már ömlött az emberről a víz.

• A Metropol a klímás CAF villamoson is megmérte a hőmérsékletet. Itt a légkondi hatására 27 fokot mértünk.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182952_auto_resized.jpg
origo.hu

Újra durva eső csapott le Dubajra, ismét megbénult a reptér

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177804_auto_resized.png
metropol.hu

Próbáld ki tudásod és érettségizz velünk!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180759_auto_resized.jpg
ripost.hu

Házasság első látásra: Egy év után vajon együtt van Enikő és Peti?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17182328_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Letaglózó hír az Eb előtt, Marco Rossi fontos játékosát műteni kell

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27686_resized.jpg?avcount=1714671912
origo.hu

Ezt követeli Zelenszkij az ukrán sportolóktól

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17183113_auto_resized.jpg
travelo.hu

Letette a gépet a pilóta a londoni repülőtéren, ami aztán irányíthatatlanná vált

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27678_resized.jpg?avcount=1714671912
magyarnemzet.hu

Gyurcsányék kezén a Városháza: Kiss Ambrus kiemelt kormányzati pozíciókban asszisztálta végig a 2010 előtti baloldali kormányzást

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714671912
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27681_resized.jpg?avcount=1714671912
travelo.hu

A természet és a történelem csodája Horvátországban (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/H8M-qQQGOEUvW1fqdXmG1QOk0xzAA6qogp15FuNSYZk/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzI2MmNhMzFmZGQwMTQ4MGJiMWMwNGQ2OTkzZTBiNGFl.jpg
BÉKE

Menczer Tamás: Magyarország békéje csak a magyar emberek támogatásával védhető meg – videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/mTsvwgars5UNzThmlKhYnKThe01xSveZuUrzMI3pixQ/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2RhMjU4ZDZjNmJjMDRlMzY5MWRiOTU5OGNjZDMwY2Uz.jpg
Gólyahír

Öröm és bánat egyszerre: megszülettek a két gyermekét eltemető nagymama ikerunokái, de egyikük már az angyalok közt van