Aktuális

Vigyázzon, mit hagy a kocsiban a pokoli hőség alatt! Átrobbant a palack a szélvédőn – durva fotók

Bors

Létrehozva: 2021.06.30.

Nem árt odafigyelni, mit hagyunk az autóban olyan pokoli hőség idején, mint amilyen mostanában van. A közelmúltban egy férfi kocsija majdnem kigyulladt egyetlen palack víz miatt, pár évvel ezelőtt pedig egy nő tapasztalta ledöbdenve: egy szódavizes flakon valósággal átrobbant a szélvédőjén. És ez még nem minden...

Az emberek többségében azt már tudatosult, hogy élőlényt nem hagyunk zárt kocsiban, de sajnos kevésbé ismert tény, hogy egy-egy kocsiba zárt tárgyból is hatalmas baj lehet. Egy férfi például hitetlenkedve tapasztalta, hogy elkezdett füstölni az autójának ülése, majd ki is gyulladt. Az ok: véletlenül egy üveg vizet hagyott az anyósülésen. A Metropolnak bővebben is mesélt a tanulságos történetről:

– Van egy kertem, ahova kimentem, hogy elvégezzem a kinti munkákat. A vizet a nagy sietségben csak bedobtam a kocsiba, és jól ott is felejtettem, amikor kiszálltam autómból. Lett is baj majdnem! A víz, mint egy nagyító működött, és majdnem felgyújtotta az autót – idézte fel el Vágó Mihály a „meleg” helyzetet.

– Azért is volt meglepő, mert direkt fa alá álltam, sőt a szélvédőre még fóliát is tettem a nap sugarai ellen. Azonban nem gondoltam bele abba, hogy hogyan halad majd a nap az égbolton – mesélte a jászberényi férfi, aki mivel az autója közelében dolgozott, ezért a jármű rádiójából zenét hallgatott, emiatt pedig letekerte az anyós ülés ablakát. A nap mozgásával pedig a lehúzott ablakon keresztül egyre jobban a vizesüvegre sütött a fény.

– Nagyon nagy szerencsém volt, hogy még időben megláttam – mondta borzongva férfi, akinek egyszer csak az tűnt fel, hogy az autója környékéről füst száll fel, majd amikor odasétált, vette észre, hogy az üveg és az ülés közül szivárog a füst. Végül a „kutyaharapást szőrével” elvet követve magával az üveg vízzel oltotta el az ülésén izzó parazsat. Mihály szeretné, ha mindez tanulságul szolgálna másnak is, ezért mesélte el a Metropolnak a történetet.

Felrobbant a szódásüveg

Nem mindenki volt olyan szerencsés, mint Mihály. Évekkel ezelőtt hasonló baleset áldozata lett Kovács Zsuzsanna is, csak ő nem úszta meg a kocsi nagyobb sérülése nélkül.

– Én szódás palackot felejtettem az első ülésen, és a műanyagflakon szabályosan átrobbant a szélvédőn. Mi töltetjük a szódát, kemény műanyag – mesélte Zsuzsanna, aki alaposan megdöbbent, hiszen még csak nem is nyáron történt az eset. – A legszebb, hogy május 1-jén történt, még ekkora hőség sem volt, egyszerűen csak odasütött az autóra a nap.

Berobbant kézfertőtlenítő

Még tavaly nyáron a XI. kerületben hevült fel egy alkoholos gél a napon, lángba borítva az Audit. Szerencsére az autóban ekkor nem tartózkodott senki, de a kocsi teljesen a tűz martaléka lett.

– Még mindig ráz a hideg, ha eszembe jut, mi történt volna, ha a férjemmel mi is épp bent ülünk. A járvány kitörésekor tettük a fertőtlenítőt az autóba, mint sokan mások, most viszont könyörgök mindenkinek, esze ágába se jusson követni ezt a példát – nyilatkozta akkor a Blikknek Szilvia.

Megperzselt ruha

Mihály története alatt több különleges történetet is elmeséltek a kommentelők. Ilyen volt az is, amikor a napsugarai egy ruhadarabot pusztítottak el.

– Én is jártam így egyszer, csak nem autóval. Lelátón ültem, sütött a nap, ásványvíz volt az ölemben. Egyszer érzem, hogy valami „szúrja” a hasam. Egy lyukat égetett a nap a palackon keresztül az aláöltöző felsőmön (ami rugalmas, műszálas anyagból volt) és a bőröm is megpirult egy kicsit – írta a pórul járt hölgy.

Bombaként működő öngyújtók

– Igen! Oda kell figyelni, nekem egyszer egy öngyújtó robbant föl. Szerintem baromi nagy szerencsém volt, hogy nem lett az autóból egy halom hamu – mesélte el a történet alatt Mihály egyik ismerőse.

– Én is az öngyújtómat felejtettem az autóban, felrobbant, de szerencsére baj nem történt – erősítette meg egy másik hozzászóló, aki ugyancsak kis híján úszta meg a katasztrófát.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek