Aktuális

Szlovéniában is életbe léptek az enyhítések

MTI

Létrehozva: 2021.04.19.

Szlovéniában hétfőtől életbe léptek az enyhítések, 9 régióban a 12-ből kinyithattak a vendéglátóhelyek teraszai és kerthelyiségei, és száz főig engedélyezték a nyilvános összejöveteleket - közölte a helyi sajtó. Horvátországban a helyi lapok szerint káoszba fulladt a kormány oltási programja.

Szlovéniában tavaly október 23. óta - egy rövidebb márciusi időszakot kivéve, amikor két megyében engedélyezték az éttermek és kávézók számra a teraszok megnyitását - a vendéglátóhelyek mindvégig zárva tartottak, csak elvitelre készíthettek ételt.

A teraszok most reggel héttől este hétig tarthatnak nyitva, a vendéglátóhelyek dolgozóinak pedig hetente teszteltetniük kell magukat.

Ami az összejöveteleket illeti, zárt térben kötelező a maszkviselés, és harminc négyzetméterre csak egy fő juthat. Nyílt térben tíz négyzetméterre juthat egy ember, és nem kötelező a maszk viselése.

Hétfőre 234-gyel, több mint 229 ezerre nőtt a regisztrált fertőzöttek száma. Az elmúlt napon nyolc beteg hunyt el, és ezzel a járvány halálos áldozatainak száma 4167-re emelkedett. A koronavírusos betegek közül 652-en vannak kórházban, 157-en intenzív osztályon.

Az országban eddig a lakosság 17,7 százalékát oltották be. Az első dózist 372 102-en, közülük a másodikat 145 134-en kapták meg.

A szomszédos Horvátországban az elmúlt napon 410 új fertőzöttet azonosítottak. A járvány kezdete óta számuk elérte a 308 200-at. Az elmúlt 24 órában 39-en haltak bele a fertőzés okozta Covid-19-betegség szövődményeibe, a halottak száma ezzel 6601-re emelkedett. Kórházban 2179 beteget ápolnak, közülük 199-an vannak lélegeztetőgépen.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek