Aktuális

Teljesen lebénult, csak a szemét tudja mozgatni a koronavírussal küzdő négygyermekes édesanya

Bors

Létrehozva: 2021.04.05.

Az 55 éves asszony a karácsonyt még családjával töltötte, szilveszterre kórházba került. Félő, hogy már nem térhet haza.

Forrás: GoFundMe

A koronavírus-fertőzés következményeként szinte teljesen lebénult egy asszony Angliában. A Cambridge-ben élő Ayesha Hussain még karácsonykor kezdte érezni magán a fertőzés tüneteit, amelyek egyre súlyosbodtak.

A köhögés után súlyosbodtak a tünetek

Eleinte csak köhögött, majd légzési problémák alakultak ki nála. December 29-én már olyan rosszul volt, hogy családja mentőt hívott hozzá. A kórházat azonban azóta sem hagyhatta el, és félő, hogy a négygyermekes édesanya már sosem térhet haza szeretteihez.

Kórházba kerülése után két nappal Ayeshának magas láza lett és kómába esett. Lélegeztetőgépre tették, és mióta felébredt a kómából, csak a szemét tudja mozgatni.

Az idegrendszerát támadta meg a vírus

Orvosai szerint a vírus hatással volt az idegrendszerére, emiatt sem járni, sem beszélni nem tud, a környezetét sem képes észlelni. A nőnek azóta egyszer a szíve is megállt, az orvosok azonban még vissza tudták hozni a halál torkából.

A családnak hamarosan döntenie kell, hogy az asszonyt levegyék-e a gépekről, vagy tovább küzdjenek az életéért.

A lánya még reménykedik

Az orvosok szerint Ayesha már nem fog tudni teljes életet élni, de lánya, Mina abban reménykedik, hogy édesanyja még hazatérhet a családjához.

Csak vissza akarjuk kapni anyukánkat. Az orvosok szerint maradandó károsodásokat szenvedett, de nem érdekel, milyen állapotban van, csak hadd jöhessen haza. Mindent megadunk neki, amit csak kell – mondta a Mirrornak a fiatal nő, aki internetes gyűjtésbe kezdett, hogy fizetni tudják édesanyja ellátását. A szükséges 20 ezer fontból (8,5 millió forint) eddig 7165 font (3 millió forint) gyűlt össze a GoFundMe-oldalon keresztül.  

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek