Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – január 18.

Bors

Létrehozva: 2021.01.18.

A LEGFONTOSABB NEMZETKÖZI ÉS HAZAI KORONAVÍRUS-HÍREK

875 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 352 703 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 68 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 409 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 230 441 fő, az aktív fertőzöttek száma 110 853 főre csökkent. 4 445 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 330-an vannak lélegeztetőgépen, számolt be róla a koronavirus.gov.hu.

***

Ha eddig latolgatta vagy csak halogatta a jelentkezést a koronavírus elleni vakcinára, mondván, biztosan bonyolult és sok időt vesz igénybe, akkor nyis­sa fel az internetet, ugyanis pillanatok alatt megvan.

***

Az Operatív törzs sajtótájékoztatóján Müller Cecília közölte: a kínai vakcina egy fertőzésképtelen vírust tartalmazó szer. Ez a módszer egy régi és jól bevált technológia, nem kell tőle tartani.

***

A kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának gyártási folyamata biztonságos - nyilatkozta az M1 aktuális csatornának Pekingből, az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-Egészségügyi Intézet (OGYÉI) hatósági ellenőrzési főosztályának vezetője.

***

A kormány újabb kétmilliárd forintos eszközbeszerzéssel támogatta a koronavírus-járvány elleni védekezést az Egészséges Budapest Program keretében - jelentette be az emberi erőforrások minisztere hétfői online sajtótájékoztatóján.

***

A koronavírus-járvány megfékezésének módja, ha a védőoltással az ország eléri a nyájimmunitást. Hazánk kormánya mindent megtesz azért, hogy ne kelljen csökkenteni a beadott védőoltások mennyiségét.

***

Egy nógrádi faluban, Szirákon kísérletezett ki és gyárt egy olyan fehérje felismerő antitestet egy magyar nyugdíjas tudós, amelyet a világ legjelentősebb vakcinagyártói is alkalmaznak.

***

A világban 95 037 610-re emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 030 668-ra a halálos áldozatok és 52 298 195-re a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.

***

A brit kormány hétfőtől átmenetileg minden országból megszüntette a karanténkötelezettségtől mentes beutazás lehetőségét az Egyesült Királyságba. Ezzel egy időben érvénybe lépett az a rendelkezés is, amelynek értelmében csak negatív koronavírus-teszt felmutatásával lehet belépni az országba.

EGYÉB KORONAVÍRUS-HÍREK

Elfáradt a teste, mennie kellett, mondta lapunknak a 82 éves korában elhunyt Sas József lánya. A kabarékirály halála mélyen megrázta a kollégáit is.

***

Az eddigi évekhez képest sokkal csendesebb volt az ünneplés a muzsikus família háza táján Gusztáv napon. A koronavírus miatt most nem jöhettek csapatostul a családfő haverjai köszönteni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek