Aktuális

A nap legfontosabb koronavírus-hírei egy helyen – január 11.

Bors

Létrehozva: 2021.01.11.

20 fős házibulit állítottak le a rendőrék a hétvégén Budapesten, kiderült az is, mennyi vakcina érkezett az országba

Egy XIII. kerületi, 20 fős házibulit állítottak le a rendőrök a hétvégén Budapesten. Csendháborítás miatt hívták ki őket, ellenőrzés közben derült ki, hogy a bulizók megszegik a járványügyi szabályokat - hangzott el az Operatív Törzs hétfői tájékoztatóján. Azt is elmondták, hogy holnap újabb vakcinák érkeznek Magyarországra, ezúttal a Pfizer mellett már Moderna-oltás is jön.

Csökkenőben van a napi koronavírus-fertőzöttek és halottak száma is Magyarországon

1 419 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 343 656 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 77 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 10 725 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 203 972 fő, az aktív fertőzöttek száma 128 959 főre csökkent.  5 065 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 367-en vannak lélegeztetőgépen. 

Japánban a koronavírus egy új variánsát azonosították 

A tájékoztatás szerint négy, Brazíliából érkezett embernél azonosították a fertőzést a tokiói Haneda repülőtéren.

A járványügyi szakértők azt közölték, hogy ez az újabb variáns különbözik az először Angliában, illetve Dél-Afrikában megjelent vírusmutációktól, azt azonban egyelőre nem tudni, hogy mennyivel alacsonyabb vagy magasabb a fertőzőképessége azokénál.

Meghaladta a 90 milliót a koronavírus-fertőzöttek száma a világon

A világban 90 260 468-ra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 1 934 784-re a halálos áldozatok és 49 997 720-ra a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem hétfő reggeli adatai szerint.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek