Aktuális

Vér festette vörösre a fürdőkádat, mosdót, csaptelepet: így látta az egyetemista Vivien öngyilkosságát a magyar zsarunő

Bors

Létrehozva: 2020.12.07.

Forrás: Facebook / Magyar Rendőrség

Különleges sorozatot indított Facebook oldalán a Magyar Rendőrség, „Ami az egyenruha mögött van” címmel, ahol zsaruk mesélik el egy-egy érdekesebb, vagy éppen vérfagyasztó bűnügyi sztorijukat. Most Törteli Eszter rendőr százados, a BRFK Bűnügyi Technikai Osztály szemlebizottság-vezetője mesélte el Vivien, az egyetemista lány öngyilkosságának tragikus és borzalmas történetét. A százados egy vérgyanús-szennyeződéssel teli helyszínre érkezett kollégáival, mert az ott lakó lány, Vivien, nyomtalanul eltűnt. Az egyetemista lány jó tanuló volt, példás életet élt: a suli miatt többedmagával lakott az albérletben, nem volt bűnözőkkel kapcsolata, és előző nap még a családjával is találkozott, aznap reggel viszont már sehol sem találták.

A zsaruk elsőként megnézték a térfigyelő kamerák felvételeit és a kórházakat is ellenőrizték, de semmilyen használható nyomot nem találtak.

Úgy döntöttem, mielőtt a belső munkálatokba belemélyednénk, a helyszínre bűnügyi kutyavezetőt kérek. Bíztam benne, hogy a nyomkereső a személyes holmikon talált szagforrás alapján megmutatja Vivien távozási útvonalát – már, ha távozott- kezdte beszámolóját a zsarunő. Ám a kutya sem hozott eredményt, túl sok idő telt el Vivien eltűnése óta, a városban pedig a tapasztalt eb sem tudta követni a nyomait.

- Nekiláttunk a lakásnak, centiről centire haladtunk előre a bűnügyi technikusokkal. Olyan hátrahagyott nyomokat kerestünk, amik elvezetnek a lányhoz. A folyosó tele volt véresnek tűnő lábnyomokkal, cseppekkel. Rögtön jobbra megdöbbentő látvány fogadott, a fürdőszoba ajtaja nyitva volt, vörösre festve minden, a fürdőkád, a mosdó, a csaptelep, a törölköző… Kollégáim rögtön elkezdték a nyomokat rögzíteni, én pedig óvatosan követtem a cseppek útját, amik a hálószoba szekrényéig vezettek. Az évek alatt megedzőttem. Láttam már jó néhány szörnyű dolgot az életemben, de ezt megszokni igazán sosem lehet. Miközben a szekrényhez léptem, vettem egy nagy levegőt és lélekben felkészültem a legrosszabbra, hogy mit találok az ajtó mögött... Minden idegszálammal az ajtóra összpontosítottam. Kinyitottam, és ahogy a fény beszűrődött, a lélegzetem elállt. A lány sehol. A szekrény csak egy szekrény volt, benne a ruhák gondosan elrendezve. Semmi nem utalt arra, hogy sietve távozott volna - folytatta a rendőrnő, aki ekkor vette észre, hogy Vivien telefonja és laptopja az asztalon hever precízen, pontosan egymásra helyezve. 

- Gyanús – gondoltam, mint ahogy a szennyeskosárban talált nadrág is az, aminek bal elülső oldalán, lefelé irányuló cseppek voltak. Talán a bal karja vagy a feje sérülhetett meg. Átkutattuk a személyes holmiját. A táskájában megtaláltuk az érvényes bérletét, tehát nem tömegközlekedéssel ment el. Nincs autója, így valószínűleg gyalogosan vagy más személy autójában távozhatott - írta Törteli Eszter rendőr százados, aki eztán csapatával kiterjesztette a vizsgálatot a lakás környékére is. 

A ház kukáiban találtak egy vérgyanús szennyeződéssel átitatott, összetekert ruhadarabot, olyasfélét, amivel mintha valaki vérzést igyekezett volna csillapítani.

- Lassan kezdett összeállni a kép. Ez volt az a pont, amikor úgy éreztem, már az idővel versenyzünk. Ezt erősítette az is, hogy ugyan búcsúlevelet nem találtunk, de a füzeteiben látott íráskép szorongó, depresszív hajlamokat mutatott – bújt ki belőlem a grafológus énem - folytatta a rendőrnő a vérfagyasztó sztorit.

Végül a horrorisztikus környezet mögött nem egy brutális gyilkosság húzódott meg. Nem volt szőnyegbe csavart test, vagy feldarabolt maradványok egy bőröndben. Abban a lakásban egy kétségbeesett diáklány életének utolsó pillanatainak darabkáit találták meg a rendőrök. Vivien öngyilkos akart lenni.

A fürdőkádban felvágta az ereit, de a terve nem sikerült. Bár el volt keseredve, de életösztöne mégis arra sarkallta, hogy elállítsa a vérzést. Aztán más utat keresett a befejezéshez. Még egy utolsó esély reményében a közeli Duna-partot is ellenőriztük, hátha meggondolta magát, és ott fekszik valahol aléltan a köveken. Annyira szerettem volna megmenteni.

Vivien holttestét egy hét múlva találták meg az otthonához közel, a Dunában. Idegenkezűség gyanúja nem merült fel.

VAN SEGÍTSÉG!

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t.

AMI AZ EGYENRUHA MÖGÖTT VAN sorozatunk harmadik részének témája sokak számára felkavaró lehet. 🔞Előre bocsájtom, nem...

Közzétette: Magyar Rendőrség – 2020. december 2., szerda

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172882_auto_resized.jpg
origo.hu

Litvánia felrobbantaná a krími hidat, az oroszok erősen reagáltak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27588_resized.jpg?avcount=1714461009
origo.hu

Egyre drámaibb világháborús helyzet: hadüzenetet küldött egy európai uniós NATO-ország az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168040_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Kiadták a figyelmeztetést: automatából ivott kávét a hölgy, torkához kapva kezdett fuldokolni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17170413_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Varga Mihály: a nyugdíjasok továbbra is számíthatnak Magyarország kormányára + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168326_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175255_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Öt év után ötnapos majálissal kampányol Karácsony Gergely

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27589_resized.jpg?avcount=1714461009
origo.hu

Újabb drámai részletek a bőnyi késelésről: még az ajtó is véres volt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175268_auto_resized.jpg
travelo.hu

Súlyos bírságot kapott a turista, aki egy rozmárral akart haverkodni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173737_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Harry herceg visszatér Angliába, hatalmas lépest tesz Katalinék felé

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714461009
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171871_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Őt választotta: vele tölti minden szabadidejét a Házasság első látásra sztárja

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/gGc7j1-q9Do1_TFTQLnq1mNVr7FPnnGmitDfoPqgrG4/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q4ZDU1ZDI5NzEwMzQ1NTVhYTY0MDlkNDZjNzM0MmEy.webp
Végzet

Motoros tragédia Komlónál: Daruval emelték ki Fanni holttestét az autó alól

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak