Aktuális

Kiborult az elismert genetikus: az oltáselleneseket nem szabadna lélegeztetőgépre kötni!

Bors

Létrehozva: 2020.12.21.

Igaza van?

Forrás: AFP

Sokak szerint elvetette a sulykot, míg mások szerint nagyon is jól beszél az a német orvos, aki több napilapnak és tévétársaságnak is azt nyilatkozta, hogy azok az állampolgárok, akik nem szeretnék beadatni maguknak valamelyik koronavírus elleni védőoltást, nem érdemelnek ugyanolyan orvosi ellátást, mint azok, akik felveszik a vakcinát.

– Egy dokumentummal kellene járnia azoknak, akik elutasítják a védőoltást, amelyen az állna:

„Nem akarom magam beoltatni! Másokra akarom hagyni a vírussal szembeni védelmet! Ha lebetegszem, akkor másokra hagyom a számomra kijelölt betegágyat és lélegeztetőgépet!”

– idézi a Bild Wolfram Henn humángenetikust, aki szerint miközben kutatók éjt nappallá téve azon fáradoztak, hogy kifejlesszék a hatékony és biztonságos oltóanyagot, addig az összeesküvés-elméletek hívei az interneten azt terjesztik, hogy a vakcinákban olyan anyagok találhatóak, amelyekkel megmérgezhetik a Föld lakosságát. A német orvosi etikai bizottság egyik tagja természetesen megérti, ha egyesek aggódnak a valóban a szokásosnál rövidebb idő alatt kifejlesztett vakcinák miatt, és a tudományos vitákra ő is bármikor nyitott. Ám a például Facebookon terjesztett álhírekkel szemben ő nem hajlandó felvenni a harcot és az ilyenek terjesztői ellen a lehető legszigorúbban venné fel a harcot.

Azt javaslom az oltáselleneseknek, hogy látogassák meg a hozzájuk legközelebb lévő kórházat, és ismertessék az elméleteiket az ott dolgozó orvosokkal és ápolókkal is, akik éppen kimerülten hagyták el azt az intenzív osztályt, ami csordultig tele van koronavírusos betegekkel.– magyarázta Henn, aki azt mondta, jelenleg mindenki megkapja a szükséges kórházi kezelést, ha elkapta a koronavírust, legyen az oltásellenes vagy vírustagadó.

(via)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek