Aktuális

Az idei farsangon a kislányok Elzának, a felnőttek képregény hősnek öltöznek

Bors

Létrehozva: 2020.01.08.

Az arcot takaró álarcok ideje lejárt, 2020-ban a teljes szettek hódítanak a farsangi bálokon.

Forrás: mandarin jelmez

Szinte lehetetlen előre eltervezni, hogy miben tűnhet ki az ember farsangkor. A jelmezek tárháza végtelen, ma már csak a képzelet szabhat határt, tényleg az lehet, aki csak akar.

Egy biztos, nem elég kiegészítőkkel feldobni estélyi ruháját, 2020 a tetőtől talpig beöltözések éve. Ha még nem döntötte el, hogy kinek a bőrébe bújna, a Bors megmutatja, hogy mik lesznek az idei trendi jelmezek nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek körében is. 

Viszik az állatosat

Bár egyre többen öltöztetik be pici babájukat viccesebbnél viccesebb jelmezekbe egy fénykép kedvéért, itthon azért még nem divat a pólyásjelmez. Leginkább kétéves kortól válogatnak a szülők csemetéjüknek, a puha da­rabokat nem tudják a boltban hagyni. 

Azt figyeltük meg, hogy pici, bölcsiskorban a cuki állatjelmezek nem tudnak kimenni a divatból – kezdi a Borsnak Kardos Ildikó, a Mandarin Jelmezkölcsönző egyik tulajdonosa. 

A  6–12 évesek már sokkal in­kább a trendekre hangolódnak, a mesék világa a jellemző választásaikra. 

– Idén a legtöbb kislány Elza szeretne lenni a Jégvarázs című meséből. De sokan választanak unikornisos ruhákat is, és az állatok sem maradnak ki – folytatja a tulajdonos. Mint mondja, olyan 3 és 4 ezer forintért vásárolnak átlagosan a gyerekeknek. 

Kiskamaszként a lányok már szeretnek kicsit csinosabbak lenni, nagyon divatosak a tüllszoknyás kreációk, és az állatok lányos verziója, ami már egy kicsit az idomokat is megmutatja. 

Rémiszteni szeretnek a felnőttek

A tinédzserek körében az ijesztő jelmezek az abszolút favoritok, fiúk, lányok egyaránt szeretnek belebújni kedvenc horrorfilm­karakterük bőrébe. 

– Elképesztő, hogy nemcsak a fiúk, hanem a lányok is inkább a horror világából választanak. Az Az című horrorfilm bo­hócát például nagyon keresik, de volt már olyan lány, aki a Fűrész című horrorfilm ijesztő bohóca szeretett volna lenni – meséli Ildikó.

Emellett a csinos jelmezek is megmaradnak a fiatalok körében, a vámpírlány, a boszorkány, a kalóz- és a tengerészlányruha is kelendő. 

2020 egyértelmű kedvencei a képregényfigurák, például a Joker című film kissé őrült karaktere, a felnőtt férfiak tömegesen keresik a hírhedt színes összeállítást és a zöld parókát.

A másik nagy kedvenc a Batman, és minden, ami Csillagok háborúja, de a hódító Napóleon- vagy Zeusz-jelmezek is várhatóan kifogynak a raktárból. 

– A legbevállalósabbak a vicces ruhák közül válogatnak. Idén biztos siker lesz az egymás nyakában ülő jelmez, nekünk egy bika nyakában ülő torreádor ruhánk van, amit már most kapkodnak a férfiak – mondja Ildikó, aki szerint átlagosan hatezer forintot szánnak a felnőttek egy jelmezre. 

Természetesen a nők felnőttkorban is a nőiesség mellett szavaznak, így a macskanő, rendőrnő és ápolónő jelmezek is keresettek. Ahogyan a klasszikusnak is mondható apácaruha.

– Már most a napokban többen is apácajelmezt kölcsönöztek, nemcsak a nőies verziót, hanem a klasszikus fazonút is – me­séli a tulajdonos. 

Elűzték a szellemeket

Rengeteg variáció van arra, hogy honnan is indult a farsangi mulatság pontosan. Egyesek szerint egy ősi hiedelem miatt félelmetes jelmezekben vonultak az emberek, hogy elűzzék a hideget és a halált. Mások pont a tavaszt köszöntötték álruhás felvonulással és vigadalommal.

Az arisztokratikus  udvarokra a bálok voltak a jellemzőek. Az idő múlásával az emberek egyre bevállalósabbak lettek, és egyre merészebb jelmezeket öltöttek ma­gukra, így nem csoda, ha Napóleon Jokerrel koccint. 

Tüllanyagból varázslatos Elza ruhát készíthet

Kislánya is Elza-ruhában szeretne tündökölni az iskolai farsangon, de fél, hogy az összes darabot elkapkodják a kölcsönzőkből? Egy kis kreativitással könnyedén otthon is elkészítheti, nem kell más hozzá, mint jó sok tüll anyag, egy olló, egy kék atléta fehér nadrággal és egy kis strassz. 1. Először is díszítse ki kövekkel a kék atlétát, hogy minél csillogósabb legyen, majd egy kék szalaggal mérje le gyermeke derekát. Erre a szalagra csomózza fel a körülbelül 1 méter hosszú kék és fehér tülldarabokat körbe, mint egy szoknyát. 2. A megmaradt tüllanyaggal fedje be gyermeke karját egészen a csuklójáig, majd a hónaljrésznél patentolja oda az atlétához mindkét oldalon. 3. A hosszát hagyja egészen a földig érni, mint ahogy a rajzfilmben is látható. Már csak egy korona hiányzik, és kész is a gyorsan elkészített Elza-jelmez. 4. Ne felejtse lánya haját befonni, esetleg egy-két megmaradt tülldarabkát is belefonhat a színek kedvéért.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190559_auto_resized.jpg
origo.hu

Két európai uniós NATO-ország is konkrét, egyértelmű világháborús fenyegetést küldött az oroszoknak

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27787_resized.jpg?avcount=1714929612
mindmegette.hu

Nagy botrány az Aldinál: ezért lázadtak fel a dolgozók!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186662_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A műsor után elengedte, most mégis rátalált a szerelem a Házasság első látásra szereplőjére?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190974_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Debrecenben tüntet anyák napján Magyar Péter – övcsatos plakátokkal várják a helyiek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187901_auto_resized.jpg
ripost.hu

Gyűlölik a poloskák: ez a természetes anyag a legjobb ellenszer

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190872_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Rég nem látott mértékben fogott mellé a német hadsereg, el is ismerték a hibát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27779_resized.jpg?avcount=1714929612
origo.hu

Borzalmas háborús hírt kaptak a kárpátaljai magyarok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190028_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti horoszkóp 2024. május 6-12.: Páratlan lehetőségek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27781_resized.jpg?avcount=1714929612
mindmegette.hu

NÉBIH: Azonnali termékvisszahívásban érintett két kedvenc termék!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27796_resized.jpg?avcount=1714929612
mindmegette.hu

Nem hiszünk a szemünknek! Olyan Aldi nyílik Magyarországon, amilyenre még nem volt példa!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17184870_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fantasztikus örömhírt jelentett be Szinetár Dóra, özönlenek a gratulációk

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17190886_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Repülőgépbaleset történt, már a rohammentők sem segíthettek

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/rooe3-ruBa4zvbF5p4UgeO1lbLFWCqRx6wLe3eCUUQA/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2VkMDY0NDIwZDZhOTQzYjE5NzI0MzEwZGQxMmFmNjQy.jpg
Anyák napja

„Szívünkben tovább élnek a hazatért angyalok” – együtt emlékeztek meg elhunyt gyermekeikről a gyászoló anyák

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/83zTtx_COnruThP06aQy1-wTOB0GAc6LV4jDcIz6V1A/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYzYzVjNWQ5ZDYwMjQ4YTNiMzY4N2EwYTYxOTdjMzNj.jpg
Lincshangulat

Életfogytiglant követelnek Szalántán az életben maradt ámokfutónak a helyiek – galéria