Aktuális

Évekig lehúzta az álpap a gyanútlan lelkipásztort – hatalmas örökséget ígért a csaló

Bors

Létrehozva: 2019.12.05.

A férfi 2014 év végétől másfél évig szipkázta az áldozat bankszámláját, 36 millió forintos örökséget ígért.

Az álpap szerint mindketten egy örökség kedvezményezettjei, a jótevőjük pedig az a férfi akit a pap temetet el Szegeden még a 70-es években. Még egy hivatalosnak látszó papír is előkerült, és egy hamis végrendelet amelyen 27 millió forintnyi örökség szerepelt.

Az álpap elhitette az igazi lelkipásztorral, hogy csak akkor jut hozzá a részéhez, ha mindenféle pótlékot és illetéket befizetnek. Ezek reményében adott a gyanútlan atya 23,5 millió forintot a csalónak. A Szegedi Járási Ügyészség csalás miatt indított vizsgálatot, az álpapot már le is tartóztatták.

Rengeteg ilyen csaló bukkan fel mostanában, akik valamilyen egyházi vezetőnek adják ki magukat.

– Volt, hogy telefonon hívtak fel és az érsek hangját utánozva próbáltak tőlem pénzt szerezni – mesélte a Blikknek Szerencsés Zsolt dorogi plébános. – Arra hivatkozva kért tőlem 30 ezer forintot a csaló, hogy lerobbant az autója, amit sürgősen meg kell javíttatnia.

 Alapból gyanús volt, hogy ekkora összeget tőlem kér kölcsön az érsek, de akkor kezdtem igazán gyanakodni, amikor már vagy harmadjára telefonált, számonkérve, hogy mikor küldheti már az emberét az összegért. Természetesen azonnal hívtam az igazi érseket, aki megerősítette, hogy nem vele beszéltem, úgyhogy tárcsáztam a rendőrséget – mesélte a plébános.

Blikk

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek