Aktuális

Sós: Shane jelenléte feltüzelte Katinkát

Kövér Dávid

Létrehozva: 2019.10.08.

Sós Csaba, az úszóválogatott szövetségi kapitánya elégedett volt a hétvégén látottakkal. Szerinte Shane jelenléte felspannolta Katinkát.

Forrás: Vaskó Tamás

Remekelt a világkupán Hosszú Katinka. Nem tartott attól, hogy volt edző-férje, Shane Tusup jelenléte megzavarhatja?

Katinkát? Ugyan már! Shane csak még jobban feltüzelte. Ez a legjobban a 4x100-as vegyes gyorsváltónál jött ki, ahol eszméletlen teljesítményt nyújtott.

A két vegyes számban megszorongatni sem tudta az amerikai tréner új tanítványa, Ilaria Cusinato. Ilyen könnyed győzelemre számított?

Olaszországban mindig is erős volt a vegyes úszás, mert kiváló szakemberek dolgoznak ott. Ettől függetlenül úgy gondolom, egy év alatt 14 másodpercet lehetetlen ledolgozni 400 méteren. Katinka teljesítménye megnyugtatott, nem lesz gond Tokióban sem.

Shane-nel beszélt?

Csak annyit, mint korábban.

Gondolom, akkor nem órákig csevegtek egy kávé mellett.

Hát nem. Konkrétan nem is köszönt. De ezt nem azért csinálja, mert haragszik, vagy dühös, csupán nulla a kommunikációs szintje. Ez így volt korábban is, amikor együtt dolgozott Katinkával. De még egyszer mondom, nincs bennem harag emiatt, ő edző, foglalkozzon a tanítványaival.

Akikből egyre több van, hiszen csatlakozott hozzá az Eb-ezüstérmes Szilágyi Li­liána. 

A sport ezért szép, mert bármi megtörténhet. Én nem gondolom, hogy Lilu fejlődésének az volt a gátja, hogy a magyar edzők kevesebbet tudnának bárkinél. Nem Tusupnál, bárkinél. A legjobb magyar edzőkkel dolgozott, a vb-n is elégedett voltam vele, ezért nem értem, miért vált, de mindenki a saját életét éli. Én sok sikert kívánok neki, mert ha Shane-nel eredményes lesz, abból a magyar úszósport is profitál. Bár komoly kételyeim vannak.

Miért?

Ahogy Shane viselkedik az edzéseken, és ahogy Lilu hozzááll a tréningekhez, nem úgy tűnik, mintha kompatibilisek lennének. De ettől még lehet ez egy nagy találkozás.

Itthon vagy Olaszországban készül majd Szilágyi?

Nem tájékoztatott ebben a témában, de nem is volt kötelező neki. Szóval, erre a kérdésre nem tudok válaszolni.

Volt, akinek a teljesítménye meglepte?

Milák Kristóf úgy tűnik, annál is nagyobb tehetség, mint amilyennek korábban gondoltam. És ez nem semmi.    

A magyarok az éremtáblázat élén

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a világkupán a magyar úszók. Hazánk összesen 9 arany-, 10 ezüst- és 7 bronzérmet szerzett, ezzel az éremtáblázat élén végzett, megelőzve Hollandiát (7, 1, 2) és Oroszországot (4, 5, 5).
Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek