Aktuális

Városi legenda – Félretett zsákmányként élt a medveodúban a kazah férfi

Bors

Létrehozva: 2019.07.04.

Egy hónapig élt a medve barlang- jában egy rejtélyes férfi, aki saját vizeletét fogyasztva, törött gerinccel élte túl a kalandot. Ez a történet pár nap alatt bejárta a világot, amire kiderült, hogy az egész csak kamu.

Sokkoló videó terjedt napokon át a világhálón. Kórházi ágyon fekvő férfi látható rajta, rettenetes állapotban: élő múmiaként pislog, csontig lesoványodva, bőrét sebek borítják, sőt mintha oszlásnak indult volna. A felvételt megjelentető orosz hírportál szerint a férfi egy hónapig élt egy medve­odúban a Mongol határhoz közel, Szibéria déli részén, Tuvában. Mint arról már beszámoltunk, a férfi azt állította: a vadállat eltörte a gerincét, bevonszolta a barlangba, hogy „konzervkajaként” félretegye. Az egész rémálmot úgy élte túl, hogy a saját vizeletét itta. Csakhogy négy nap alatt kiderült, mindebből egy szó sem igaz.

Csak a keresztnevére emlékezett

A történetről beszámoló EADaily szerint a férfit vadászok húzták ki az odúból: kutyáik képtelenek voltak abbahagyni az ugatást, ezért megnézték, mi van ott. Először azt hitték, egy mumifikálódott holttestet látnak. A férfi magánál volt, Alekszanderként mutatkozott be, pusztán erre emlékezett, de az életkorára nem. Az orvosok ugyanakkor nem értették, hogy maradhatott életben törött gerinccel egy hónapig. Aztán az EADaily is kezdte sejteni, hogy valami nem stimmel a történettel. A Tuvai Köztársaság környezetvédelmi minisztériuma a TASZSZ orosz hírügynökséggel közölte, nem érkezett hozzájuk bejelentés ilyen esetről, az egészségügyi tárca ugyancsak nem tudott arról, hogy lenne ilyen beteg bármelyik tuvai kórházban.

Üzletember küldte az ijesztő videót

Az orosz hírportált annyian keresték az ügyben, hogy kénytelenek voltak elmondani, hogy jutottak a felvételhez. Eszerint egy „eléggé ismert” tuvai üzletember küldte el nekik – akinek nevét persze nem hozták nyilvánosságra –, akinek először a vadásztársai beszéltek Alekszanderről. A felvétel is tőlük származik. Az ügyet bonyolítja, hogy a férfiról készült videó az orosz közösségi oldalakon egy másik, még elképesztőbb történettel terjedt: hogy Szocsiban egy koporsóban találták élve azután, hogy az árvíz kimosott több sírt a város egyik temetőjében. A helyi hatóságok ezt cáfolták. Az orosz sajtóban orvosokat kérdeztek a férfi állapotáról, ők csak találgattak: a sebei biztosan régiek és el vannak fertőződve, kórosan sovány, de hogy lehetett-e valóban medvetámadás áldozata, az nagy kérdés. Egy hónap azonban kevés ahhoz, hogy valaki ennyire lefogyjon. Annyi biztos, hogy a medvék valóban szoktak elraktározni maguknak a zsákmányból ínségesebb időkre.

Otthon feküdt, kezeletlen sömörrel

Négy nappal a történet kirobbanása után a brit bulváróriás Daily Mail derítette ki az igazságot Alekszanderről, pedig az orosz EADaily már jutalmat is felajánlott annak, aki segít nekik a férfi utáni nyomozásban. Kiderült, hogy a férfi 41 éves, kazahsztáni és pikkelysömörtől szenved. A híressé vált felvétel a kazahsztáni Aktobe város egyik kórházában készült. Az intézmény vezető orvosa, dr. Rusztam Iszajev úgy nyilatkozott, hogy Alekszander mély depresszióba zuhanva feküdt otthon súlyos pikkelysömöre miatt, amit egyáltalán nem kezelt. Emellett a sok fekvéstől felfekvések alakultak ki a testén. Alekszander – akit valójában Nyikolaj Igridnek hívnak – már otthon van, anyja hazavitte magához. A nő nem akarta, hogy ennél többet elmondjanak a fiáról, de hozzátette, nagyon felzaklatta a róla elterjedt medvés történet. A vi­deót pedig valójában nem vadászok, hanem a kórház egyik dolgozója készítette, és komoly belső vizsgálat is indult emiatt – valaki közülük ugyanis feltette az internetre. Nyikolaj kezelése még nagyon sokáig eltarthat.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17194479_auto_resized.jpg
origo.hu

A tériszonyosak jobb ha elkerülik - átadták Európa legmagasabb függőhídját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27842_resized.jpg?avcount=1715036110
origo.hu

Nőkre lőttek Kárpátalján a kényszersorozás miatt - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17194415_auto_resized.png
metropol.hu

Ferihegy elesett: ma problémás külföldre utazni

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17194930_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Pankotai Lili megcsúszott, de úgy tűnik, sikerült elballagnia

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17162121_auto_resized.jpg
ripost.hu

Leszámol a hangyákkal a lyukas alufóliabomba

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193247_auto_resized.jpg
vg.hu

Üzemanyag: kihirdették az új árakat – szerdától megint olcsóbb lesz a benzin és a dízel

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27841_resized.jpg?avcount=1715036110
origo.hu

Újabb megrázó hír érkezett Károly királyról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193523_auto_resized.jpg
astronet.hu

Heti holdhoroszkóp 2024. május 6-12.: a Bika újhold a konkrét lépéseknek kedvez

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193926_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Íme a négy legmakacsabb csillagjegy mind közül – Köztük vagy?

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27821_resized.jpg?avcount=1715036110
she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1715036110
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17194359_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Fokozódik a botrány: máris megjött T. Danny válasza az exének, Kecskés Enikőnek

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/0ZHgeER_i9SPxS_DP184yK0quCG0SPsOGMAxWbjZP0s/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2FiYTc4NTQ4NzYwNzQwYzQ5YTRiMTM3NzJjOGVhYTI3.jpg
Felháborító

„Anya, ne ijedj meg, de frontálisan ütköztünk” – Ismét részeg sofőr okozott balesetet

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/qYCz1Dg2gMn1pAjWIIg0vY-AYYhyswRJ29WclA5cKv8/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZlYWI0NzY0MTE2ZjQyN2M5Yjk5MmYzNDg0NWIxMTg3.jpg
Tragédia

Szalántai hármas tragédia: szerelmével együtt babájukat is halálba vitte luxusautójával a magyar sportoló?