Aktuális

Vízér - halálos betegséget is okozhat a láthatatlan szivárgás

Füredi

Létrehozva: 2019.05.19.

<p>Ha valakinek gyakran fáj a feje vagy rosszul alszik, máris jön a tanács: biztos a lakásán átfutó vízér okozza a bajt, kérjen vizsgálatot, és jön a „pálcás ember”.</p>

Egyre elterjedtebbé, divatosabbá válik az úgynevezett vízérkutatás, amit egyesek ezoterikus átverésnek, mások viszont csodaszernek hisznek. Utóbbiak már házuk építésekor is a vízérkutató véleményét meghallgatva alakítják ki otthonukat.  

De mi is az a vízér, amit mostanában lelkesen keresnek? A vízér nem vízfolyás vagy áram­lás, nem föld alatti patakot vagy folyót jelez, hanem észlelhetetlen szivárgást – és éppen ebben a „láthatatlanságban” van a lényege.

Csupa negatív energia

A vízerek és különböző káros földsugárzások bemérésével foglalkozó kutatók, a radiesztéták megállapítása szerint a földsugárzásnak rengeteg fajtája létezik, és ezek közül a legismertebb és legveszélyesebb a vízér. Mivel frekvenciája szinte azonos az ember belső szerveinek rezgésével, ezért rövid idő alatt képes áthangolni a normál szervműködést egy káros, megbetegítő rezgéstartományra. Ráadásul az emberi test kétharmada vízből áll, ami jó információtároló, ezért képes magába szívni a vízér negatív energiáit.  

A radiesztéták úgy gondolják, hogy ha valaki huzamosabb ideig vízér fölött tartózkodik, mert például ott van a lakása vagy az ágya, akkor rövid időn belül káros hatásokat érezhet magán, ugyanis a vízér sok kedvezőtlen élettani tulajdonság, súlyosabb esetben halálos betegség kiváltója is lehet: a gombás fertőzéstől a gyulladásokon, asztmán, leukémián, daganatos betegségeken és hormonproblémákon át a mentális zavarokig.

Minden lakásban van

Állítólag nincs olyan lakás, amelyben ne lenne érezhető valamilyen vízérsugárzás. Ám a szakértő könnyen kimutatja az úgynevezett lengyel pálca segítségével, hogy hol futnak a vízerek a lakásban, és kiárnyékol­ja azokat.  

Az elméletet már sokan, sokféleképpen próbálták alátámasztani. 1932-ben egy német fizikus, dr. Heinrich bejelentette, hogy képes volt műszerrel bemérni a vízerek sugárzását, ám azt nem tudni, hogy ez a műszer hogyan működhetett. Az 1930-as 1940-es években néhány orvos állította, hogy tapasztalta a sugárzás negatív hatását. Egy dr. Cody nevű francia orvos pedig tízezer, rákban elhunyt beteg ágyát vizsgálta meg, és csaknem mindegyiknél azt tapasztalta, hogy a fekhely egy vízér fölött állt.

A halottakra is hat

Az elmélet hívei szerint bizo­nyíték lehet, hogy az állatok is képesek érzékelni a vízerek ha­tását és reagálnak is rá: a macska kifejezetten kedveli, a kutya viszont kerüli ezeket a helye­ket. A vízerek hatásában hí­vők morbid példát is hoztak: állítólag bizonyos temetőkben év­tizedek alatt sem bomlottak le a holttestek, ami szerintük azt jelzi, hogy a vízerek energiája az élő szövetekre káros hatás­sal van, a halottakat azonban konzerválja.

Az ellenzők több ponton is megkérdőjelezik a radiesztéták érvelését. Először is azért, mert a vízerek sugárzását nem valamiféle műszerrel, hanem egy egyszerű fémbottal, az úgynevezett lengyel pálcával mérik, amelynek rezgése állítólag a sugárzás helyét jelöli.

Ám a mérés eredménye nem támasztható alá számokkal, és előfordulhat, hogy két szakember két teljesen különböző eredményt mér. 

Vannak kérdőjelek

Szintén megkérdőjelezhető a radiesztétáknak az az állítása, hogy a sugárzás ereje fölfelé haladva nem csökken – a tizedik emeleten ugyanúgy hat –, ám ha ez igaz lenne, a vízerek hatása megzavarhatná a repülőgépeket és az űrhajókat is. Arról nem beszélve, hogy ha például a hanghullámok gyengülnek, akkor a vízér hatása miért nem? Ha a kisebb-nagyobb földrengések és földmozgások átrendezik a Föld szerkezetét, és ezzel a vízerek helyzete is megváltozik – akkor újból hatástalanítani kell az egyszer már hatástalanított lakást…? 

Ősi módszer

Már az ókori falfestményeken és fametszeteken is feltűntek „pálcás, vesszős” emberek, azaz már akkor is tudtak  a korabeli radiesztéták a különféle geobiológiai eredetű sugárzások létezéséről. A bibliai Mózes is pálcával fakasztott vizet a kősziklából, az egyiptomi papok így találtak rá a piramisok felépítésére legalkalmasabb területekre. Később a templomok és szent helyek is speciális földsugárzású területekre épültek.

Milyen panaszokat okozhat a vízér?

Lábon, bokán, karon, vállon átfutó vízér: visszerek, vérellátási zavarok, reuma

Nemi szerveken átfutó vízér: meddőség, vetélés – mivel lelassíthatja a spermiumokat és megakadályozhatja a magzat beágyazódását

Hasi szerveken átfutó vízér: bélrendszeri zavarok, epe- és májproblémák, a szervek működésének gyengülése

Szíven, tüdőn átfutó vízér: magas, alacsony vagy ingadozó vérnyomás, szívproblémák, tüdő-rendellenességek, asztma

A gerinc bármely szakaszán/nyakon átfutó vízér: nehezen gyógyuló, vagy hajlam esetében lényegesen könnyebben kialakuló gerincproblémák, a csigolyák elmeszesedése, pajzsmirigy-működési zavarok

Fej: fogszuvasodás, ínygyulladás, garatproblémák, rekedtség, nehezen gyógyuló torokgyulladás, megfázás esetén felerősödő arcüregi vagy fülpanaszok, hallás-, látásromlás, szürke hályog, súlyos depresszió

Hosszanti vízér (az egész testen végigfut): Parkinson-kór, súlyos veseelégtelenség, immunproblémák, autoimmun-betegségek, sclerosis multiplex

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek