Aktuális

32 év után lehet kettős rangadó a Puskásban

K. B.

Létrehozva: 2019.04.04.

Hajrájához érkezett az új Puskás Aréna építése, amelynek novemberi megnyitóján több mint három évtized után kettős rangadót rendezhetnek. Feltéve, hogy nem a világ egyik legjobb válogatottja érkezik.

 A magyar labdarúgás napját, november 25-ét tűzték ki határidőként a kívülről szinte már végleges formát öltött új Puskás Ferenc Stadion átadására. A 67 ezres arénát egy barátságos válogatottmeccsel, vagy fővárosi kettős bajnoki rangadóval nyitja meg az MLSZ.

– Jó esetben a vá­logatott még idén pályára léphet az arénában. Ehhez az kell, hogy a határidőnél tíz nappal korábban, november 15-én megtörténjen a létesítmény át­adása, mert ez lesz az év utolsó hivatalos FIFA-játéknapja – mondta Csányi Sándor, az MLSZ elnöke.

A szövetség állítólag már kinézett egy rangos, „méltó” ellenfelet, de mivel sok még a kérdőjel, többet nem kívántak mondani. Próbáltuk megtudni, a vi­lágbajnok francia együttes képben van-e, de nem kívántak reagálni, miként arra a felvetésre sem, miszerint az ötszörös vb-győztes brazil alakulat talán valamelyest könnyebben idecsábítható volna, ha már úgy is előszeretettel haknizik Európában. Neyma­rék­nak nyáron a Copa Américán van jelenésük, utána azonban nincs lekötött meccsük, így az is elképzelhető, hogy a dél-amerikaiakkal avatják az új Puskást.

Fáj Gera szíve

Fáj Gera szíve Fölöttébb sajnálja, hogy focistaként nem léphet pályára az új arénában a jövő évi Európa-bajnokság magyar nagykövete, Gera Zoltán. – Amikor beléptem a sta­dion kapuján, elérzékenyültem – mesélte a tavaly visszavonult 97-szeres válogatott focista. – Örülök, hogy lesz egy ilyen stadionunk, de azt bánom, hogy nem toltam ki két évvel a visszavonulásom, mert akkor még játszanék itt. De bízom benne, hogy az Eb-n a magyar válogatott nagyszámú néző előtt lép majd pályára – tette hozzá.

Csakhogy: az ünnepi találkozó létrejöttét nemcsak az építkezés befejezésének szűkös(ebb) határideje nehezíti, hanem az is, hogy az utolsó Eb-selejtező, a november 19-i walesi meccs még sorsdöntő lesz a kontinenstornára való kijutás szempontjából. Négy nappal előtte, november 15-én aligha fárasztja magát gálameccsel a nemzeti csapat.

Csányi hozzá is tette, ha nem jön össze a válogatottmeccses megnyitó, akkor kettős rangadót képzel el az avatásra. Ki ne emlékezne azokra az időkre, amikor a Honvéd, a Vasas, az Újpest és a Fradi egymás elleni meccseit rendezték a Népstadionban. Igazi fociünnepnek számítottak a kettős rang­adók, ami garantáltan bevonzotta a stadionba a 60-70 ezer nézőt. Emlékezetes, hogy a második meccset mindig a Ferencváros játszotta, mivel az FTC-nek volt a legnagyobb szurkolótábora az országban, így őket megillette ez a kiváltság. Kettős rangadót legutóbb 32 évvel ezelőtt, 1987-ben rendeztek. A Fradi akkori közönségkedvence, Dzurják József, vagy ahogy mindenki becézte, Dzurják Csöpi így emlékezett a régi daliás időkre. 

– Én már tinédzserként is élőben szurkoltam a kettős rang­adókon, pályára lépni pedig egy megvalósult álom volt – mesélte a Borsnak a Fradi korábbi játékosa, Dzurják József, aki harminckét éve, a legutóbbi ilyen derbin két gólt lőtt a Vasasnak. – Jó ötletnek tartanám ennek a felélesztését, én biztosan ott leszek a megnyitón. Volt szerencsém részt venni a stadionbejáráson, és nagyon tetszik. Rögtön előjöttek a régi emlékek – tette hozzá az egykori csatár, aki összesen hat kettős rangadón lépett pályára.

Le kell csapni a jegyekre

A 2020-as Eb budapesti helyszínére már a nyáron megkezdődik a jegyértékesítés, ám addig még nem dől el, hogy Marco Rossi csapata ott lesz-e a tornán. Az MLSZ felhívja a szurkolók figyelmét: ettől függetlenül érdemes az első körben megvásárolni a belépőket a Puskás-stadionban esedékes meccsekre, mert a második körben szinte képtelenség lesz jegyet szerezni.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188925_auto_resized.jpg
origo.hu

Egészen hihetetlen, de betiltják Olaszországban a pizzát és fagylaltot is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27760_resized.jpg?avcount=1714877412
origo.hu

Olaszország válaszolt Macron őrült, világháborús tervére

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189212_auto_resized.jpg
borsonline.hu

1,9 milliárd Ft: itt vannak az Ötöslottó nyerőszámai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17186434_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Reagált a szakmai stáb és a vezetőség is a Veszprém BL-búcsújára

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188226_auto_resized.png
metropol.hu

Ez nagyon nem fog tetszeni Szoboszlainak: új posztra került

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185977_auto_resized.jpg
vg.hu

Az egyik legnagyobb magyar bolt bejelentette: végleg csökkenti a hús árát, akár az ötödével is

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27761_resized.jpg?avcount=1714877412
origo.hu

Áttetsző felsőben mutogatja hatalmas melleit Metzker Viki - kép

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188229_auto_resized.jpg
astronet.hu

Napi horoszkóp 2024. május 5.: a Rák meghatódik, a Skorpió nagy hatással van valakire

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17189117_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most zárták le a budapesti felüljárót, szörnyű buszbaleset történt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188965_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Annyira megváltoztak a Jóban Rosszban szereplői, már alig lehet rájuk ismerni – galéria

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/jYzQnlT5kfMdaT8HvXv18gJsDkRhi_aJqGvrIQM7dWc/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzljNjc2YTBjMjBhNTRhYWY4ZTcwMzc2YjY4ZDBkYWI4.jpg
Gyász

Tragikus hírt közöltek a budapesti buszbalesethez riasztott mentősök - helyszíni fotók

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/Mp2G0ZAAwJ9ywBpZT0y7OMuLpw5qnbql6dZnPntVW2U/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Q3MjI1MzJhMjYzOTRhMDQ4NDk0MDQ4MDg1ZjcyYTAy.jpg
Szerencsejáték

Hoppá! Mégis született telitalálat, és egy magyar rengeteg pénzt nyert