Aktuális

VV Fanni-ügy: mást állít a rendőrség, mint az ügyvéd

K. E.

Létrehozva: 2019.02.28.

Novozánszki Fanni meggyilkolásával gyanúsított B. László volt ügyvédje, dr. Brodmann Péter csütörtöki számunkban azt közölte lapunkkal, hogy a szakértői vélemény szerint a gyanúsított siófoki lakásában talált két hajszál nem a sértetté, továbbá, hogy a gyanúsítottat az ügyvédje nélkül hallgatták ki, viszont az ügyben mást állít a rendőrség.

„A Budapesti Rendőr-főkapitányság a gyanúsított kihallgatásáról a védőt időben értesítette, aki a kihallgatáson nem jelent meg. Tekintettel arra, hogy ez az eljárási cselekmény a védő jelenléte nélkül is megtartható, ezért a kihallgatást a nyomozók teljesítették. A valóságnak az az állítás sem felel meg, hogy a siófoki lakásban talált hajszál nem a sértettől származna. 

Azon állítás, miszerint a rendőrök azt mondták a gyanúsítottnak, hogy „emberrablás, valamint halált okozó testi sértés miatt fognak vádat emelni ellene” sem felel meg a valóságnak, tekintettel arra, hogy a büntetőeljárás szabályai szerint a vádemelés az ügyészség hatásköre, így a rendőrség ilyet nem közölhet és nem is közölt. A valóság ezzel szemben az, hogy a rendőrség a letartóztatásban lévő férfivel emberölés bűntett megalapozott gyanúját közölte, amelyet továbbra is fenntart.”

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek