Aktuális

Orbán Viktor évértékelőjében ismerteti a családvédelmi akciótervet

Bors

Létrehozva: 2019.02.08.

Forrás: Czerkl Gábor

– A 2010 óta elért gazdasági teljesítmény teszi lehetővé, hogy a költségvetés a családtámogatások területén egyre nagyobb feladatot vállaljon, és egyre több adórendszerbeli kedvezményt kapjanak azok, akik dolgoznak és gyermeket is nevelnek – mondta Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteki budapesti sajtótájékoztatóján.

A politikus közölte: Orbán Viktor miniszterelnök vasárnapi évértékelő beszédében ismerteti a családvédelmi akciótervet, amelynek "van előzménye, és ha lesz rá lehetőség, folytatása következik".

Gulyás Gergely reményét fejezte ki, hogy az intézkedések tovább javítják a gyermekvállalási kedvet és a demográfiai helyzetet.

A Miniszterelnökséget vezető miniszter személyre szabott jogalkotás eredménynek nevezte azt, hogy Frans Timmermans, az Európai Bizottság első alelnöke "úgy játssza el az európai uniós főtisztviselő szerepét", hogy a bevándorláspárti szocialista lista vezetője. Gulyás Gergely rámutatott arra is: Timmermans mintegy 44 millió forintnak megfelelő javadalmazás mellett tudja a bevándorláspárti listát népszerűsíteni. Ez eddig megengedhetetlen volt az Európai Unióban.

Mindezt kettős mércének nevezte, mert, ahogy elmondta, ha valaki a magyar európai parlamenti delegáció titkárságát vezeti és a Fidesz listájának 45. helyén szerepel, fel kell függesztenie munkáját és nem kap fizetést. Timmermans ugyanakkor a "jogállamiságnak nevezett eljárásokban, amelyek valójában boszorkányüldözések", aktív szerepet vállal. A bizottsági alelnök Gulyás szerint egy "házasságkötésre" érkezik Budapestre, a "magyar posztkommunista baloldal és az antiszemiták közötti" összefogást kívánja hitelesíteni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek