Aktuális

Csodával határos túlélés! Jómódú ingatlanos ugrott a jéghideg Dunába

Bors

Létrehozva: 2019.01.31.

Alighanem öngyilkossági szándékkal vetette magát a fagyos Dunába az Árpád híd közepéről egy 48 éves férfi. András a kocsiját a hídon  hagyta, majd ugrott, de a feltörő életösztön végül a partra segítette.

Forrás: Grafika: Pintér Péter

A második születésnapjaként tekinthet a keddre András, aki a délelőtti órákban megállt az Árpád híd közepén, a kocsiját hátrahagyta, majd a jeges Dunába vetette magát. A szemtanúk jelentették az esetet, a rendőrök és a mentősök is a helyszínre érkeztek, sőt még egy rendőrségi motorcsónak is megjelent a vízen.

Csodával határos módon azonban nem volt szükség a segítségre, a középkorú férfi ugyanis nagyobb gond nélkül kiúszott a Margitsziget pesti oldalára. Mire a mentők odaértek, András már a parton volt, ahol megvizsgálták, majd stabil állapotban betették a mentőautóba, és meg sem álltak vele a Honvédkórházig.

Magányosan él nagy lakásában András

A Bors információi szerint a középkorú férfi Budapest egyik elit negyedében él, teljesen egyedül. Egy társasház legfelső emeletének több mint száz négyzetméteres lakásában lakik már több évtizede. Úgy tudjuk, nem esett nagyobb baja, de az otthonába még a mai napig nem tért vissza.

– Az egyik 86 négyzetméteres lakásban élt sokáig, de né­hány éve átköltözött a szomszédos lépcsőház több mint száz négyzetméteres ingatlanjába. Nagyon zárkózott, magányos, csak az alkalmi partnereit szoktam látni. A testvére is a házban lakott, de már elköltözött egy ideje a családjával. Mindkettejüknek a dúsgazdag szülők vették a lakást. Úgy tu­dom, Amerikából támogatják őket – mondta a Borsnak egy szomszéd, aki utoljára vasárnap találkozott a férfival. Azt mondja, nem látott rajta semmi szokatlant.

Az interneten az áll, hogy a férfi ingatlanközvetítőként dolgozik, a profilján több I. kerületi, kiadó luxuslakás is szerepel.

Rugaszkodás nyolc méterről 

Szinte csoda számba megy, hogy András nem halt bele az ugrásba, hiszen több mint nyolcméteres magasságból ugrott a folyóba. Mint ahogyan az is, hogy nem kapott rögtön szívrohamot a jeges víztől, ami a napokban mindössze másfél fokos.

– Azt lehet mondani, hogy aki tud úszni, az ösztönösen úszni fog. Emiatt nem ép­pen a legjobb módját választotta az öngyilkosságnak. Ugyanakkor szerencsésnek is mondható, minden valószínűség szerint kis testfelületet érintve, talppal vagy fejjel érkezhetett a vízbe, ami nem okoz komoly sérülést – mondta a Borsnak dr. Kó­czán István. – Edzettségre utalhat az is, hogy képes volt kiúszni, amihez hozzájárulhatott, hogy sodrásiránnyal úszott, így elképzelhető, hogy csupán egy-két percet töltött a vízben – tette hozzá a belgyógyász-kardiológus.

Százötvenezerre bírságolhatják

A férfi tehát szerencsésnek mondható annak ellenére, hogy ilyen rövid ideig néhányan kedvtelésből is bemennek fagyos vízbe. Ám nem biztos, hogy megússza büntetés nélkül az ugrást. Elképzelhető, hogy a rendőrségtől bírság is landolhat nála.

– A KRESZ szabályai szerint szigorúan tilos megállni hídon, így ez közlekedési szabálysértésnek minősül, amiért akár 150 ezer forintos bírságot is kaphat, ha feljelentést tettek ellene – tudtuk meg dr. Kamarás Péterről. – Abban az esetben ugyanakkor, ha nem hagyta volna az autóját leparkolva a hídon, nem lehetne megbüntetni sem, hiszen közveszélyt nem okozott – tette hozzá a jogi szakértő.
A Bors információi szerint a helyszínen nem intézkedtek a férfival szemben, kocsiját viszont egy XVI. kerületi telephelyre szállították. 

***

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja (mobilról is) a 116-123-as, ingyenes lelkielsősegély-számot, vagy keresse fel az ongyilkossagmegelozes.hu-t

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180367_auto_resized.jpg
origo.hu

Élő adásban nevezte bohócnak a szövetségi kapitányt a magyar válogatott sztárjátékosa

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714635311
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180253_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Lesújtó hírt kaptunk: elhunyt a válogatott labdarúgó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17176068_auto_resized.jpg
vg.hu

Olajat talált a Mol Magyarországon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17180888_auto_resized.jpg
ripost.hu

A kutatók elsápadtak attól, ami a Vörös bolygóról előkerült

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17179882_auto_resized.png
hirtv.hu

Cseh Katalin alaposan belezavarodott a mondanivalójába + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27654_resized.jpg?avcount=1714635311
origo.hu

Megfejthették a fáraó átkát: kiderült, mi ölte meg a sírt felnyitó kutatókat

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17181310_auto_resized.jpg
travelo.hu

Amszterdam betiltott minden új szállodát és korlátozza a vendégéjszakák számát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17178615_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Ebben nem lesz köszönet: erre a 3 vármegyére sújt le a pokoli ítéletidő

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714635311
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173453_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Nagyszüleink még használták, de te felismered a következő tárgyakat?

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/ryFyxt_g2nQRoVqKGkjeG-vgMF3hk1UyrS1sddxlpQg/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzYyMWY1YTExNjExYTQyYzdiMmQ0OWUzZDhjNGI2YWI0.jpg
Betegség

Lacusért és Bogiért küzdenek a szüleik: senki sem tudja pontosan, mi a két kisgyermek baja