Aktuális

Mi vár Önre jövőre? Egészség Horoszkóp 2019

Bors

Létrehozva: 2018.12.31.

Mindannyian kíváncsiak vagyunk arra, hogy mi vár ránk az élet különböző területein a 2019-es évben. Ebben segít<br /> olvasóinknak Papp Gréti asztrológus, aki azt mutatja be horoszkóp-sorozatában, hogy mire számíthatnak az egyes csillagjegyek szerelem, karrier, egészség, pénz és szerencse terén.

KOSmárcius 21.–április 20.

Ha márciusig úgy érzi, több stressz éri, mint amennyit elvisel, lehetőleg gyakran mérje meg a vérnyomását és tanuljon meg olyan technikákat, ami segít megnyugodni. A balesetek elkerülése érdekében viseljen bukósisakot biciklizés vagy motorozás közben. A számítógépet viszont csak a munkához vagy fontos kapcsolatok kiépítéséhez használja, ne merüljön bele teljesen a virtuális világba! A Szaturnusz és a Plútó helyzete megnehezíti, hogy a cégen belül adódó nehézségektől vagy a munkahelyi zaklatástól elhatárolódjék. Az egzisztenciájával kapcsolatos félelme kedélyének is árt, ezért vastagabb bőrt kellene növesztenie. A bolygók idén a testi-lelki méregtelenítés fontosságára is felhívják a figyelmét.

BIKAáprilis 21.–május 20.

2019-ben hajlamos le­het a gége- és pajzsmirigypanaszokra, ez lassíthatja a szellemi tevékenységeket, és súlygyarapodáshoz vezethet, idejében vizsgáltassa ki magát. Fo­gyasszon tehát jódban gazdag ételeket, valamint tengeri halakat. Ha nem szeretné, hogy az egekbe szökjön a vérnyomása, tegye magát gyorsan túl a munkahelyi izgalmakon! A legjobb megoldás, ha ebéd után beiktat szundítószüneteket. Ha gyakran szenved izomgörcsben, akkor meg kell kérdeznie magától, vajon életszemlélete nem túl egyoldalú, makacs vagy görcsös-e. A séta, a gyaloglás segít a vérnyomáspanaszok és a magas koleszterinszint megelőzésében. 

IKREKmájus 21.–június 21.

Jó, ha tisztában van ve­le, hogy az alkoholfogyasztás a szükségesnél jobban igénybe veszi a májat, a párhuzamos kapcsolatok pedig elszívják energiáját. A dohányosok és azok, akik sűrűn emelgetik a poharat, ügyeljenek a fokozott C-vitamin-bevitelre. 2019-ben igencsak ráfér önre a koncentrációképesség fokozása. Szelleme fokozatos tornáztatása mellett a szétszórtság és a feledékenység megelőzése érdekében kolint tartalmazó élelmiszerek fogyasztására van szüksége. A Bika–Uránusz tanácsa: ne utazzon külföldre biztosítás nélkül, és kerülje a veszélyes helyszíneket. A növényalapú étrend, a zöld tea és a gránátalma jót tesz a prosztatának.

RÁKjúnius 22.–július 22.

Az év végéig tartsa ma­­­gát kalóriakorlátozó diétához, hangolódjon rá az egészséges élelmiszerek fogyasztására. Hogy formáját megőrizze, nem lenne szabad lemondania a tornáról és az úszásról. Távoli utazás előtt mindenképpen érdemes oltást kérnie, hogy ne kelljen aggódnia a hepatitisz veszélye miatt. Ha képtelen feldolgozni csalódásait vagy frusztrációit, akkor fizikai-lelki síkon egyfajta megkeményedésre és megmerevedésre kerülhet sor, s könnyen kialakulhatnak reumás panaszok vagy váll- és hátfájdalmak. Hozzá kell szoknia, hogy negatív érzelmi benyomásait belsőleg rendezze, nehogy azok kikészítsék. 

OROSZLÁNjúlius 23.–augusztus 23.

Élvezettel fedezi fel a szexuális élet rejtelmeit, izgalmas titkok szövődnek a takaró alatt, ám ha teherbe esik, gyerektartásban ne re­ménykedjen. Makacssága, merev ma­gatartása vagy a dogmákhoz való túlzott igazodás a fogak romlásához, ízületi panaszokhoz vagy arthritiszhez vezethet. Márciustól az Uránusz totális fordulatokat jelez a hivatásában, ezért életbe vágóan fontos, hogy kifejlessze a maga stresszkezelési technikáit. Le­hetőleg mindennap szakítson időt a sportolásra és a meditációra. 2019-ben szervezetének magnéziumra van szüksége, ami stresszellenes ionként közismert, ráadásul a fogakat is egészségesebb állapotban tartja. 

SZŰZaugusztus 24.–szeptember 23.

Ha van káros szenvedélye, kezdjen leszokni róla! Ha szexuális élete feljavítását tervezi, horoszkópja a flavonoidokban bővelkedő csokoládét javasolja. Májának pedig fontos, hogy egészségesen táplálkozzon. A cigaretta, a gyógyszerek, az alkohol, a sok zsiradék és az élelmiszerekben található mesterséges hatóanyagok rendkívüli mértékben károsíthatják. Ha azt tapasztalja, hogy so­kat veszített erőnlétéből, sopánkodás helyett inkább fogadja meg, hogy az új évben többet fog mozogni. Ebben az évben gyakran találja magát olyan helyzetekben, amelyekben kiszolgáltatottnak érzi magát, és csak magára támaszkodhat.

MÉRLEGszeptember 24.–október 23.

Az év elején a Kos je­gyé­ben lévő Mars migrénes rohamokat vagy sérüléseket okozhat. Kerülje a versenysportokat, inkább jógázzon. Óvakodjon attól, hogy idén toxikus étkezéssel kényeztesse magát. Kerülje azokat az élelmiszereket, amelyek allergiát válthatnak ki. Fogyasszon minél több színű gyümölcsöt, ily mó­don elegendő antioxidánst visz be a szervezetébe, hogy segítsenek ellensúlyozni a környezetszennyezés káros hatásait. Ha úgy érzi, hogy csak kötelességekből áll a magánélete, akkor változtasson rajta. Mivel az orvosa melléfoghat a diagnózis megállapításában, betegség esetén nem ártana felkeresnie egy specialistát.

SKORPIÓoktóber 24.–november 22.

A barátságos Plútó-fényszög aktivizálja szervezete öngyógyító és regenerálóképességét, de nem ártana rendszeresen ellenőriztetni a vérképét. Ha az Uránusz támadása miatt lassabban kezd működni a pajzsmirigye, az kimerültséggel és súlygya­rapodással járhat együtt, de ez szerencsére könnyen kivédhetô. Mivel az ülőmunka vagy a görnyedt ülés márciusig vénás és keringési problémákat okozhat, kolbász vagy húsfélék helyett kerüljön gyakrabban vérkeringés-fokozó hatóanyagokat tartalmazó Omega-3 zsírsavban bővelkedő hal az asztalára! De a futás, az úszás vagy a dzsessztánc is segíti a véráramlás felgyorsítását. 

NYILASnovember 23.–december 21.

2019-ben hajlamos lesz a hízásra. Ha a diétája minden erôfeszítése ellenére csütörtököt mondott, nem ártana ellenőriztetni a pajzsmirigyműködését. Szervezete működtetéséhez cukorra van szüksége. A túl sok cukor azonban veszélyt jelenthet a szervezete számára. A háromszori bőséges étkezés helyett egyen inkább többször a nap folyamán. Ezzel megakadályozhatja a vércukorszint szélsőséges megemelkedését és zuhanását. A gyors változások időszakában a stresszkezelés egyszerű módja, hogy lecsökkenti a fogyasztott tea és kávé mennyiségét. Ezek ugyanis olyan stimulánsokat tartalmaznak, amelyek még feszültebbé teszik. 

BAK december 22.–január 20.

Ne akarjon szuperlénnyé válni, mert hamar felőrlődhet a karriere a családja és a barátai támasztotta igények kielégítése közben. Egy baleset vagy csontsérülés arra utalhat, hogy belsőleg túlságosan megmerevedett, rugalmatlanná vált. Tegyen ellene szemléletváltással. Idén meg kell tanulnia szakítani régi, idejétmúlt helyzetekkel és befogadnia az újat. Nem ártana bejelentkeznie fogászati kontrollra, csontsűrűség-ellenőrzésre, és több kalciumot tartalmazó élelmiszert fogyasztani, például tejtermékeket. Az Uránusz tippje: vesse bele magát az extrém sportokba, jógázzon, vagy csináljon valamit, amit sohasem csinált még életében!

VÍZÖNTŐjanuár 21.–február 19.

A csontmegmentő stra­­­tégiák idén kiemelkedően fontosak, ezen múlhat az, hogy ne váljon kiszolgáltatottá. Az Uránusz horoszkópjának az otthonát jelképező házában arra figyelmezteti, hogy a háztartási vagy otthoni balesetek első számú okai: az elejtett cigaretta, illetve az, ha gyúlékony anyag közelében hagyja az elektromos hősugárzót. Fontos, hogy a lába folyamatosan edzésben legyen, hogy megelőzze a fájdalmas visszerek kialakulását. Mivel az Uránusz befolyása miatt terhesnek érzi a családtól való függőséget, tartsa észben, hogy a meggondolatlan költözködés semmit sem segít belső nyugtalanságán, ami keringési problémákat okozhat.

HALAKfebruár 20­.–március 20.

Olyan világban élünk, ahol mindenféle vegyszerek vesznek körül bennünket. Legyen körültekintő, ha több olyan anyag is hathat önre egyidejűleg, amely mérgező lehet. 2019-ben mindenekelőtt a gyógy­szer-, a nikotin- és az alkoholfüggőség­től kell óvakodnia. Időnként igyon céklalevet, amely tisztítja a májat. Kerülje a nehéz, zsíros ételek fogyasztását, egyeb több salátát és zöldséget, de a tengerparti nyaralást ne hagyja ki az idei programból. Nem ártana csökkenteni a hasnyálmirigyet erősen megviselő élelmiszereket. Élje meg saját spiritualitását, ám ha nehezen tud elaludni, kerülje a stimuláló tevékenységeket a lefekvés előtti időben.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193414_auto_resized.jpg
origo.hu

Budapesten most az érettségik miatt van óriási dugó - képek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27822_resized.jpg?avcount=1715009112
origo.hu

Borzalmas képeken a háború pusztításai - itt vannak a legújabb fotók

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17191430_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Marco Rossi nagy hírt jelentett be; Szalai Ádám ellen fordult Szoboszlai

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17185104_auto_resized.jpg
hirtv.hu

Gyurcsány egykori minisztere is felbukkant Magyar Péter mögött

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17192114_auto_resized.png
metropol.hu

Leesett a tudósok álla, ezt találták az Antarktiszon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17193394_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Félelmetes lépésre szánta el magát Putyin: bármikor elindulhat a nukleáris hadgyakorlat az ukrán határon

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27823_resized.jpg?avcount=1715009112
origo.hu

Szívszorító posztban üzent Vajna Tímea

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17187697_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

A víz már nem divat: csapvíz helyett ezt isszák a magyar fiatalok

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17188301_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Most már publikus: közös fotóval derült ki, mi van a Házasság első látásra két szereplője között

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27821_resized.jpg?avcount=1715009112
she.life.hu

Amikor beköszönt a jól ismert bakteriális „barát” (hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1715009112
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27826_resized.jpg?avcount=1715009112
azenkertem.bama.hu

Mutasd meg a gyönyörű veteményesed, virágos- vagy balkonkerted és nyerj 1 millió forintot!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/nf00lsDY_Td-NI2TLtcv8RXVhly2poNk5CI8GarTXJw/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzBkMTBmZGIyNjVjNzQ1YjE4Mzk1MWU0N2Y5MTZlNjdi.jpg
Cirkuszi baleset

"Hajszál híján minket ütött agyon az oszlop" - egy szemtanú drámai beszámolója a hétvégi cirkuszi balesetről

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/PqG3u2u3P8hNcGTt8KR53PLMMTXYY0PB4Z93c6pUfFE/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzM4ZjdhNjcyMTAzNjQ5MTE5OGMyOGVkYzE0YzdkZDI3.jpg
Aktuális

Horror Salzburgban: kocsival hajtottak át egy fiatal magyar férfin - hihetetlen, mi történt