Aktuális

Kizárták Volnert a frakcióból, miután tisztújítást kezdeményezett a Jobbikban

Bors

Létrehozva: 2018.10.06.

A pénteki rendkívüli frakcióülésen 17-en szavaztak távozására, 4 nem és 3 érvénytelen szavazat ellenében kizárták a Jobbik parlamenti frakciójából Volner Jánost, aki előzőleg egy levélben az elnökség feloszlatását és új vezetők választását kezdeményezte.

A kizárásról szóló hírt Jakab Péter, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője és szóvivője jelentette be a tanácskozást követő budapesti sajtótájékoztatón. Megerősítette, hogy Apáti István és Fülöp Erik képviselők „Volner János kizárásához kötötték távozásukat”, mindhármuk számára szombat délig adtak időt arra, hogy visszaadják képviselői mandátumukat.

Volner Jánosék nem adják vissza mandátumukat

Nem adja vissza országgyűlési képviselői mandátumát a Jobbik frakciójából péntek este kizárt Volner János és a kevéssel később kilépését bejelentő Apáti István és Fülöp Erik. Ezt mindhármuk nevében írta Volner János szombaton a Facebook-oldalán.

Tegnap, 5 órás tanácskozás után megszületett az eredmény: a parlamenti frakciónk többsége kizárt a soraiból. Két barátom...

Közzétette: Volner János – 2018. október 6., szombat

Jakab elmondta, hogy Volner János ellen az elmúlt három hónapban kifejtett tevékenysége miatt kezdeményezett etikai vizsgálatot a pártelnökség. A politikus péntek reggel megjelent levele „csak az utolsó csepp volt a pohárban”.

Ebben a levélben a Jobbik alelnöke a párt elnökségének feloszlatását és tisztújító kongresszus összehívását kezdeményezte. A Figyelő internetes kiadásában megjelent levél szerint Volner arra hivatkozott, hogy a jelenlegi testületnek "senki nem adott felhatalmazást a liberális-balközép pártokkal történő összeborulásra".

Volner János - a párt választókerületi elnökeinek és szervezőinek címzett - levelében a portál ismertetése szerint azt írta: a Jobbikban most zajló folyamatoknak az égvilágon semmi közük nincs az általa által is támogatott néppártosodáshoz, ahogyan a hétvégi kongresszuson elfogadott kiáltványhoz sem.

A Jobbik elnöke és elnökhelyettese minden eddiginél erősebb szövetséget kíván kötni az önmagát alapító nyilatkozata szerint liberális, balközép pártként meghatározó, aktuálisan az önfelszámolás útján haladó LMP-vel - veti fel a politikus, aki szerint ezzel a szövetséggel immár nyíltan felvállalva létrejönne a Jobbik balliberális oldallal történő összeborulása. És ez még csak a kezdet - idézi a portál a Volner Jánosnak tulajdonított levelet, amelyben az alelnök úgy fogalmaz: számára ez teljességgel elfogadhatatlan. "Mi lesz így a nemzeti értékrendünkkel, az eredeti céljainkkal?" - teszi fel a kérdést.

Az alelnök a pártvezetés szemére veti azt is, hogy "a szabadkőműves spekuláns, Soros György" szervezeteivel és a DK-val szövetkezik.

Volner János úgy értékeli, a Jobbik katasztrofális állapotban van: a tagság jelentős része kilépett, polgármestereinek fele, sok önkormányzati képviselője távozott, "elüldözték" a párt legnépszerűbb női politikusát, Dúró Dórát és "rengeteg értékes embert", "eközben a Jobbikon belül gátlástalan eszközökkel folyik a kiszorítósdi". Volner szerint őt például többen is folyamatosan, a legaljasabb eszközökkel "nyírják", amiért nem hajlandó elfogadni a nemzeti politizálás feladását és ellenzi a baloldallal összeborulást.

"Bocsánat, de én nem kurvának álltam! A Nemzet ügyeiben nincs és nem is lehet alku!" - fogalmaz a Figyelő által idézett levélben a politikus, aki szerint a parlamenti frakció hitehagyott, csakúgy, mint a párt vezetői, hiszen Vona Gábor és Gyöngyösi Márton is arról beszélt egy-egy interjúban, hogy teljesen reménytelennek látja a Fidesz leváltását.

A jelenlegi, karakterét vesztett politikánkkal már csak biodíszlet leszünk a Fidesz rendszerében, nem csodálkozhatunk tehát, hogy a tehetetlen és ordítóan kormányképtelen ellenzék miatt megerősödött az ellenzékváltó hangulat - írta a Figyelő szerint Volner János, aki levelét azzal zárta, hogy kezdeményezte az elnökség feloszlatását és egy tisztújító kongresszus összehívását.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek