Aktuális

Soros György hálózata nagyobb fokozatba kapcsolt

Bors

Létrehozva: 2018.06.06.

Forrás: AFP

Hatalmas ba­kit sikerült elkövetnie a Soros György-féle Amnesty Interna­tional Magyarországnak: a szervezet már jóval azelőtt megírta és publikálta a sajtóközleményét az Alkotmánybíróság civil törvénnyel kapcsolatos döntéséről, hogy a testület egyáltalán döntött volna az ügyben – szúrta ki az Alapjogokért Központ.  

Elnézték az időpontot

Az Alkotmánybíróság (AB) hétfőn napirendjére vette a külföldről támogatott civil szervezetek átláthatóságáról szóló törvény elemzését – írta meg a Magyar Idők. Az egy éve elfogadott jogszabály arra kötelezte az érintett alapítványokat és egyesületeket, jelentsék be, egyes kiadványaikon pedig tüntessék fel, hogy külföldről származó támogatásuk az adott évben elérte a 7,2 millió forintot. Hatvan ellenzéki országgyűlési képviselő közös beadványban kérte az AB-től a törvény utólagos kontrollját, megsemmisítését, mert szerintük a szabályozás nem egyértelmű, sérti a jó hírnévhez való jogot, egyben hátrányos megkülönböztetést jelent – emlékeztetett a portál, amely azt is írta, az AB várhatóan a héten dönt az ügyben.

Két változat készült el

Úgy tűnik, az Amnesty International mindenáron szeretett volna reagálni a testület döntésére, ugyanis már jóval azelőtt elkészítette az ezzel kapcsolatos sajtóközleményt, hogy a döntés megszületett volna.

Értelemszerűen emiatt két változat is készült: egy arra az esetre, ha az Alkotmánybíróság alkotmányellenesnek találja a törvényt, egy pedig arra, ha jóváhagyja azt. A két sajtóközlemény kikerült a szervezet honlapjára. De egyik sem jött be, mert az AB  elnapolta a döntést. 

Módosítani kell

A „Soros-hálózat” nagyobb fo­kozatba kapcsolta a migránsok betelepítését célzó programokat: a Soros György által finanszírozott Amnesty International globális migránsbefogadó kampányt indított, a szervezet kilenc pontba foglalta össze, hogy szerinte mit is kellene ten­ni a migránsok gyorsabb befogadásáért; a szervezetben úgy gondolják, mindenkit be kellene engedni, úgy vélik, a migráció alapjog, és szerintük fel kellene gyorsítani a betelepítési programokat és a családegyesítést is – mondta a kormánypártok nevében nyilatkozó Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője szerdán Budapesten a közmédiának.

Ez a terv veszélyes Magyarországra nézve, ezért Magyarországnak meg kell védenie magát mind a brüsszeli tárgyalásokon, mind itthon – jelentette ki Nacsa Lőrinc. Szerinte ezért kiemelten fontos, hogy a parlament mielőbb elfogadhassa a Magyarország megvédését célzó akciótervet, a betelepítést megtiltó alkotmánymódosítást, valamint az illegális migráció szervezésének büntetését tartalmazó „Stop Soros” törvényjavaslatot.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27563_resized.jpg?avcount=1714395912
origo.hu

Sokkoló iskolai késelés Bőnyben: egy hatodikos lány szúrta meg osztálytársát

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171244_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: ezért nem sajnálják az elhagyott csupa szív Gerit az olvasóink

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173258_auto_resized.jpg
vg.hu

Munka Ausztriában: otthagyják a magyarok – ez áll a háttérben

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17168326_auto_resized.jpg
ripost.hu

„Az életem leckéje volt” - Mohamed Fatima egy év után törte meg a csendet a Fekete Vonat botrányról

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171612_auto_resized.jpg
magyarnemzet.hu

Ma 90 esztendős a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek örökös „fogköpője”

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27564_resized.jpg?avcount=1714395912
origo.hu

Kiderült, mennyit kell fizetnie apjának a folyamatosan pucérkodó Britney Spearsnek

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714395912
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714395912
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/lu7WAsfopw2aPn1A7z71rp-XZYNCtf7UDJLmFvRNxiI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzZjNGY1NmMzZTI5OTQ3ZjE5MGY5MzhmMWIyN2ZiODgz.webp
Késelés

Bőnyi gyerekkéselés: megszólalt a szemtanú, ez volt az indok - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/OrN_qLxI3C2TS3vHsghs7IS8hRGiPBx-eRMFJbh6MlI/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2QyNDdlNDgwZmI4ZjQwMjViNzI3MWZiOTViMzYxMzIy.webp
Gaztenger

Szentkirályi Alexandra akcióba lépett Kőbányán – Videó