Aktuális

Döntött a bíró - Ma nem szakadt félbe Lagzi Lajcsi tárgyalása

Bors

Létrehozva: 2018.05.22.

Forrás: Czerkl Gábor

Ma ismét megkezdődött Galambos Lajos és társai tárgyalása. A zenészt víz,- gáz-, áramlopási ügyben vádolja az ügyészség. Tárgyalását többször elhalasztották már, a legutóbbit azért, mert a peranyagot le kellett másolni.

Nem sokon múlott azonban, hogy ezúttal is gyorsan véget érjen a tárgyalás, mivel  a tizenegyed rendű vádlott ügyvédje indítvánnyal élt, mely szerint a védence ellen felhozott lopás vádja jogilag nem megalapozott, nem tartalmaz olyat, ami a Btk.ba ütközne. Sem az elkövetés helye, módja, ideje, sem az okozott kár mértéke alapján.

Az ügyvéd az eljárás felfüggesztése mellett a vádirat hiányosságainak pótlására szólította fel az ügyészséget, így akár az eljárás megszüntetése is felmerülhetett.

Az a hiányosság pedig döntően befolyásolhatja a többi vádlott ügyét is. Többek között az első és másodrendű vádlottakét, azaz Galambos Lajosét és felesége Boglárkáét. A bíró gyors szünetet rendelt el, de utána úgy döntött: nincs akadálya Lajcsiék tárgyalásának.

A Bors helyszíni tudósítójának jelentése szerint nem tesz ma vallomást a bíróság előtt sem Galambos Lajos, sem felesége Boglárka. Ám mindketten ismertették az álláspontjukat és a véleményüket a váddal kapcsolatosan.

Frissítés!

Galambos Lajos álláspontjában hangsúlyozta a bíróság előtt, hogy a vádiratban foglalt bűncselekményeket nem követte el.

– Ártatlan vagyok. Az egész eljárást, amely ellenem és a feleségem ellen irányul érthetetlennek és különösnek tartom. Bűncselekményt nem követtem el, bűnösnek sem érzem magam. Bár előzetes letartóztatásom formailag megfelelt a jogszabályoknak, azonban bűncselekményt nem követtem el, ezért törvénytelen és oktalan volt.

– Négy hónapig voltam előzetes letartóztatásban, amely lelkileg és fizikailag teljesen tönkretett - hangsúlyozta Galambos Lajos.

A vád szerint az elsőrendű vádlott és társai 1993 és 1999 között elhatározták, hogy a mocsai telephelyén a közműellátást úgy oldja meg, hogy szabálytalanul vételez áramot, vizet és gázt. Illegális rácsatlakozásokat épített ki a mérőórák megkerülésével társaival. A vádlottak, a sértett közműszolgáltatók felé a szabályosan felszerelt fogyasztásmérők által jelzett “nulla” közeli óraállások alapján éveken át minimális összegű befizetéseket teljesítettek. A tatai, és az érdi  ingatlanok esetében ugyanezen séma szerint jártak el.

A vád alapján a mocsa-boldogasszonypusztai telek, a tatai boglárka apartmanház és az érdi fürdő u. 3-5-7 szám alatti ingatlanok esetében vételeztek méretlenül áramot, vizet és gázt.

A vád szerint százmillió forint feletti kárt okozott az első-, a másod-, a harmad- és a negyedrendű vádlott különböző áram, gáz és vízszolgáltatóknak.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek