Aktuális

Így utaznak a gazdagok a felhők felett

Bors

Létrehozva: 2018.04.10.

A világ legjobb légitársaságai nem kicsinyesek, ha a prémium osztályon utazók kényelméről van szó. A német Bild készített egy összeállítást arról, mi mindenről gondoskodik a Dubaji székhelyű Emirates, a francia Air France, vagy a távol-keleti Singapore Airlines, hogy legbecsesebb utasai a legnagyobb kényelemben élvezhessék a többórás repülést.

Fürdőszoba

A dubaji volt az első légitársaság, ami a dúsgazdag utasok higiéniájára is gondolt. Valamennyi Airbus A380-as gépét két mini fürdőszobával szereltette fel, amiben zuhanykabin, egész alakos tükör, hajszárító, mosdó és öltözőkabin kapott helyet. A padlófűtés és a prémium tusfürdők csak hab a tortán.

Hidratáló pizsamák

Az Emirates járatain a pizsamák is prémiumminőségűek. Nem tévedés! A légitársaság olyan alvóruházatot ad éjszakára, amiben mozgás hatására tápanyagban gazdag részecskék szabadulnak fel. Ezek az anyagok megvédik a bőrt a kiszáradástól és serkentik a vérkeringést, így az utas üdén hagyhatja el a repülőt. A pizsamához színben illő alvómaszk és kényelmes papucs is jár.

Hotelszoba

A Singapore Airlines az Emiratesszel szemben azt mérte fel, hogy az ember inkább tölti nagyobb térben az utazóidőt, mintsem tusoljon a fedélzeten. A légitársaság ezért dobta a zuhanyzót az A380-asain, és komplett hotelszobával igyekszik megörvendeztetni utasait ággyal és külön fotellal, illetve praktikus kis mosdóval, ahol külön sminkasztal is van.

Űrhajós kényelem

A Mercedes Benzzel karöltve terveztette meg luxusüléseit Boeing–777-es gépein az Emirates. Ezeket az utasok ágyakká nyithatják ki, és kényelmes „Zéró Gravitáció” pozícióba állítva élvezhetik 11 kilométer magasban a nyugodt és súlytalan ücsörgést, mint az asztronauták. A technológiát a NASA ihlette.

Vendégfogadás

Az Air France luxusosztá­lyán külön kabin várja a luxusra vágyó utazókat, akik egy függönyt elhúzva teremthetik meg privát szférájukat. A kabinban lévő ágy – ha épp nem alszanak rajta – behajtható, ezzel együtt pedig egy extra ülés nyerhető. Így még egy másik osztályról érkező vendéget is fogadhatnak a felhők felett a prémium utasok, hogy együtt reggelizzenek vele.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek