Aktuális

A mobiltelefonja miatt nem bénult le örökre az elütött bringás

Bors

Létrehozva: 2018.04.23.

Forrás: gloucestershirelive.co.uk

A mobiltelefonjának köszönheti nem csak testi épségét, de életét is az a kétgyermekes, bringás családapa, aki pénteken szenvedett súlyos balesetet Angliában, amikor egy busz elütötte őt. A férfi az ütközést követően berepült a jármű szélvédőjén keresztül az utastérbe. Rajta kívül, még három ember sérült könnyebben. 

Sajnos, nagyon ritka az, ha egy biciklis túléli, ha egy busszal ütközik össze, de a 39 éves James Wilkinsonnak hatalmas szerencséje volt. Orvosai szerint farzsebében tárolt mobiltelefonja védte meg attól, hogy teljesen lebénuljon. A készülék ugyanis felfogta az ütést, mely képes lett volna eltörni gerincét és egy életre lebénítani őt.

Wilkinson, – aki egyébként szintén buszsofőrként dolgozik – novemberben vett volna részt egy Triatlon-versenyen, melyre gyermekei inspirálták őt. Úgy tűnik azonban, ki kell majd hagynia, mivel rengeteg zúzódást szerzett, és nem biztos, hogy idejében fel fog épülni. Ugyanakkor hálás azért, hogy életben maradt. Elmondása szerint arra, hogy berepült a szélvédőn, egyltalán nem emlékszik. 

Trainee bus driver learned how to avoid hitting cyclists - then had an accident

Medics believe a cyclist's phone saved him from paralysis after he was knocked off his bicycle by a bus. James Wilkinson, 39, was flung onto the bus' windscreen and only dropped off it a moment before the vehicle ploughed into a house on Friday evening.

– Attól féltem a legjobban, hogy soha többé nem focizhatok a kertben a gyerekeimmel. Szerintem a buszsofőröknek jobban oda kellene figyelni a biciklisekre, és a cégeknek sokkal több energiát fektetni az oktatásba és a továbbképzésbe – nyilatkozta a Mirrornak. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek