Aktuális

Szörnyű megpróbáltatásokat vállalt be a 9 éves kislány, hogy megmentse húga életét

Bors

Létrehozva: 2018.03.26.

Forrás: gofundme.com

A kicsi Lyla-Mae alig volt hat hónapos, mikor az orvosok közölték szüleivel a tragikus hírt: a babának mindössze hetei vannak hátra életéből. A kislányt ugyanis leukémiával diagnosztizálták, de nővérkéje elhatározta, hogy mindenáron segíteni fog kishúgán. Lyla-Mae szervezete végül erősebben küzdött a betegséggel, mint azt az orvosok várták, így nővérének lett esélye megmenteni őt. A 9 éves Leonit még a hosszú órákig tartó szenvedések se riasztották vissza attól, hogy velődonorként megtegyen minden tőle telhetőt, hogy testvére felépüljön.

A bátor kislányt végeláthatatlan vizsgálatok sorozatát követően végre múlt héten szerdán megműtötték a Royal Manchester gyermekkórházban, ahol gerincéből vettek velőmintát, melyet hamarosan beültetnek húga, a kicsi Lyla-Mae szervezetébe – írja a Mirror.

A 9 éves Leoni hihetetlen bátorsággal és elszántsággal állta a megpróbáltatásokat, akár csak a pici Lyla-Mae, aki elszántan küzd a rákkal. Amikor megkérdezték Leonitól, hogy miért szeretne ennyire segíteni testvérén, azt válaszolta, azért, hogy húga is csinálhasson olyan vicces dolgokat, amit az összes kisgyermek csinál.

Az elmúlt 18 hónapban – amióta az orvosok felfedezték Lyla-Mae betegségének okát – ugyanis a most 2 éves kislánynak egyáltalán nem volt része örömökben és játékban, hiszen minden mozdulata fájdalommal párosul. 

Brave girl, 9, saves younger sister's life with bone marrow transplant

A nine-year-old girl helped save the life of her two-year-old sister after undergoing a bone marrow transplant. Lyla-Mae O'Rourke was given just weeks to live when she was diagnosed with leukaemia when she was just a baby.

Az orvosok által kiválasztott egészséges sejteket a kis Lyla-Mae véráramlatába ültetik majd be, ahol azok remélhetőleg szépen elszaporodnak, ezzel esélyt adva a vörös- és fehérvérsejtek felépülésérre, mely gyakorlatilag újraindítja a kislány immunrendszerét.

Kiütésekkel kezdődött

Lyla-Mae alig volt hat hónapos amikor elkapott egy vírusos megbetegedést, melyre az orvosok antibiotikumot írtak fel, de édesanyja, Jade Richards szerint nem lett jobban a pici. Tele volt a teste rózsaszín kiütéssel és foltokkal. Szülei, amikor észrevették, azonnal hívták a mentőket, akik be is vitték a kislányt a kórházba, ahol limfocitás leukémiát diagnosztizáltak nála. A transzplantáció nélkül esélye sem lenne a gyógyulásra.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek