Aktuális

Segítünk: Pár száz forintból is tuti hidegtálat dobhat össze húsvétra!

Bors

Létrehozva: 2018.03.30.

<p>A magyar családok többsége a hagyományos ételeket készíti húsvétkor. Következő összeállításunkban megpróbáltuk összeszedni néhány olcsóbb variációt.</p>

A sonka mellett a tojás a húsvéti ünnep legjellegzetesebb finomsága. Érdemes ezúttal látványos és egészséges hidegtálakat készíteni! Most nagyon baráti áron lehet a hozzávalókat beszerezni, hiszen az M-es tojást 38-45 forint között megvásárolhatjuk a piacokon és a nagyobb üzletekben is, míg a primőrök is akciós áron beszerezhetők. Egy csomag retek illetve egy fej saláta mindössze száz forintba kerül. A gépsonkát pedig - márkától függetlenül - már jó minőségűt is kaphatunk akár 2000 forintos kilós áron.

Sonkába töltött tojással várhatjuk a locsolkodókat is

Hat szelet sonkába töltött tojáshoz, ha megfőztük a hat tojást, pucoljuk meg és törjük össze őket egy tálban egy villával! Ezután adjuk hozzá 10 dkg natúr krémsajtot, majd egy evőkanál mustárt, 1,5 dl tejfölt sót és fehér borsot ízlés szerint! Majd krémesre keverjük össze és töltsük be a tojásokba! Ezután göngyöljük a sonkába! Tegyük tálra és egy-két órára hűtsük le, hogy összeérjenek az ízek, majd friss zöldségekkel tálaljuk! Mindez nemcsak finom, de mindössze ezer forintból kihozható.

A variáció pedig végtelen: a krémsajt helyett tehetünk hozzá besamellmártást is. Nagyon ízletes, ha sajtmártással dúsítjuk a már összetört tojássárgákat és kapribogyóval díszítjük. Nem kell különleges sajtot vásárolni, elég ha tíz dekát veszünk a már megszokott trappistából. Ez ugyanis finom és 150 forintból megvan.

Aki pedig cukorbeteg, a majonéz vagy tartármártás helyett paszternákkal vagy fehérrépakrémmel töltse meg a tojásokat! Főzzünk meg két nagyobb paszternákot, természetesen hámozzuk meg főzés előtt! Majd ha kihűlt, pürésítsük, és azután sózzuk, borsozzuk! Mindezt 5 dkg vajjal habosra keverjük és tegyünk bele citromlét - ám tehetünk bele tormát is!

Húshagyóknak is!

Aki pedig vegán, a tojás helyett készíthet salátát tofuból is. A következő alapanyagokat kell beszerezni hozzá: 30 dkg tofu, 4 evőkanál veganéz vagy jogonéz, egy kisebb darab szárzeller, 5 centis póréhagyma darab, fél teáskanál kurkuma, fél teáskanál curry, fél teáskanál őrölt kömény, egy evőkanál korianderlevél apróra vágva, majd só és bors. Mindez 800 forintba kerül. Érdemes olyan üzletben beszerezni a tofut, ahol nagyobb a kínálat. Villával törjük össze a tofut, tegyük hozzá a veganézt majd az apróra vágott zellert, hagymát, keverjük a tofuhoz és végül fűszerezzük! Mindezt tegyük pirítós mellé és újhagymával tálaljuk!

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek