Aktuális

Lelepleződött a Helsinki Bizottság ügyvédje: Migránsokat raknának az üres lakásokba

Létrehozva: 2018.03.29.

Soros emberei már gőzerővel keresik a lakásokat a migránsok betelepítéséhez. Az MSZP és a Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje, Karácsony Gergely, Vágó Gábor és a Soros-hálózat is hozzálátott a lakások összeírásához a migránsok betelepítéséhez – mondta Zsigó Róbert, a Fidesz országgyűlési képviselője szerdán újságíróknak.

 Zsigó Róbert közölte, a Fidesz azt kéri a kormánytól, hogy adja ki azt a dokumentumot, amely igazolja, hogy a Magyar Helsinki Bizottság embereihez köthető a lakáslistáról szóló adatkérés. A Helsinki Bizottság ezt közleményben cáfolta. A Fidesz kérésének eleget téve a kormány a Facebook-oldalán tette közzé az adatigénylésről szóló iratot. A feltöltött dokumentumban – amelyben kitakarták a személyes adatokat – az igénylő a 2017. január 1-jétől 2018. február 28-ig a ma­gyar állam öröklés jogcímén megszerzett budapesti lakásainak listáját kéri helyrajzi szám és cím szerint.

Tuzson Bence kormányzati kommunikációért felelős államtitkárt sajtótájékoztatóján arról kérdezték, hogy ki jegyzi a közérdekű adatkérést, ha a Magyar Helsinki Bizottság szerint ők nem tettek ilyet. Tuzson Bence azt mondta: március 7-én adta be a kérelmet egy olyan ügyvéd, „aki nagyon szorosan kötődik a Helsinki Bizottsághoz”. „Teljesen egyértelmű és valószínű a feltételezés, hogy itt a Helsinki Bizottság adatkéréséről van szó, ez az úriember ezer szállal kötődik a Helsinki Bizottsághoz” – fogalmazott.

Tuzson Bence  kijelentette: a magyar kormány nem adja ki ezt a listát, és áll mindenfajta bírósági eljárás elé.

– Azt várjuk a bírósági eljárástól, hogy nyilvánvalóvá fog válni, amit egyébként már amúgy is tudunk és sejtünk, hogy a Helsinki Bizottságnak egyértelmű célja az, hogy a migránsokat betelepítse Magyarországra és ehhez a megfelelő ingatlanokat is megkeresse – tette hozzá.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek