Aktuális

Családot késelt meg egy migráns Bécsben

Bors

Létrehozva: 2018.03.08.

Forrás: MTI

Négy ember súlyosan megsebesült két késes támadásban szerda este az osztrák fővárosban. Egyelőre egy férfit fogtak el, aki a második támadás elkövetője lehet, ő afgán.

Mindkét késelés Bécs második kerületi részén történt, a Prater park és a Praterstern néven ismert közlekedési csomópont közelében. 

Az első eset 19:45 perckor történt egy metrókijárat közelében, egy japán étterem előtt. Egy férfi egy háromtagú családra támadt rá, egy házaspárra és 17 éves lányukra: mindhárman súlyosan megsebesültek. Osztrák hírportálok szerint anya és lánya állapotát már stabilizálták, de az apa állapota még kritikus. A család osztrák állampolgár. Az osztrák OE24 portál arról ír, hogy az egyik szemtanú látta és hallotta, ahogy az elkövető azt kiabálta: ".Allah, Allah",közben fenyegetőzve kiabált a járókelők felé. Az U1-es metrót egy időre leállították a támadás után, este rengetegen használják.

A második támadás alig fél órával később, 20:20 körül történt, az előző helyszíntől néhány percnyire. Egy csecsenföldi férfi sebesült meg életveszélyesen.

Az afgán bevándorlót a második támadás helyszínének közelében kapták el, a rendőrség még vizsgálja, hogy lehet-e összefüggés a két eset között, ebben a környék biztonsági kameráinak felvételei segítenek.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek