Aktuális

A négyévest megerőszakoló apa: Jobb, ha én törlek be, mint ha egy idegen tenné

Bors

Létrehozva: 2017.11.22.

Forrás: Thinkstock

Kétéves korától molesztálta, négyéves korától pedig meg is erőszakolta lányát George Donald. Egyszer azt mondta a lányának: „jobb, ha egy lányt az apja töri be, mint ha azt egy idegen teszi”.

Cordelia Donald most 40 éves, és nyíltan vallott buzgó hívő apja ténykedéseiről, amihez a helyi egyházközösség,  falazása is hozzásegítette.

Cordelia anyja, mikor rájött, hogy a férfi erőszakolja a lányukat, a helyi lelkészhez ment segítségért, ahol azt mondták neki, hogy ellene van „az egyházi szabályoknak”, hogy „egy keresztény testvérüknek egy pogány bíróság előtt kelljen állnia”, vagy akár a rendőrségen legyen kénytelen felelnie a tetteiért. George Donald a helyi felekezet önkéntes ifjúsági vezetője volt. Az anyát egyébként azzal vádolta, hogy az erőszakra nem került volna sor, ha jobb feleség lenne.

Monster rapist's horrific abuse of daughter covered up by church

The daughter of a devout Christian has told how he raped her from the age of four - and how a church covered up the horrific abuse. Cordelia Donald, 40, was subjected to weekly attacks by her father George Donald, 67, who told her: "It is better for a girl to be broken in by her father rather than a stranger."

A héten ítélték el Donaldot hét év börtönre Cordelia és egy 10 éves lány 80-as évekbeli megerőszakolásáért. Méghozzá Dél-Afrikában, mert ott élt a bűncselekmények elkövetésének idején. Évekig tagadta ellene a vádakat, és harcolt a kiadatása ellen, de most bűnösnek vallotta magát a pretoriai bíróságon és bocsánatot kért a lányától.

A jelenleg Skóciában élő Cordelia a Daily Recordnak azt mondta: „Ő nem volt apa, egy szörny volt, aki a házamban élt, a sarkokban állt lesben és elvette azt, amiről azt gondolta, hogy jogosan az övé.”

A ma már negyvenéves nő azért beszélt most nyilvánosan, mert attól tart, apjának több áldozata is lehetett.

Donald családjával akkor költözött Skóciából a Dél-Afrikai Köztársaságba, mikor Cordelia – akinek három fivére van – még csak 10 hónapos volt. A lányt két éves korátol molesztálta, négy éves korától pedig meg is erőszakolta, volt amikor egy héten két alkalommal is. A folyamatos megpróbáltatások 10 éves koráig történtek, akkor csökkent csak a gyakorisága, amikor Cordelia anyját egy másik áldozat értesítette arról, férje mit csinál a lányával is. Végül akkor maradtak abba, amikor a lány 13 éves volt, és visszaköltöztek Skóciába és elváltak a szülők.

A külvilág a szupermarket vezető Donaldot tökéletes apának és férjnek látta, aki egy karizmatikus és egyenes keresztény ember, aki fáradhatatlanul dolgozik a gyerekekért. Cordelia ezzel szemben szexuálisan, fizikálisa, pszichológiailag és érzelmileg is folyamatos abúzus alatt állt. Annyira, hogy hároméves korától tépte a haját és harapdálta a körmeit, addig, míg el nem kezdett vérezni. Kétségbeesetten próbált úgy tenni, mintha nem lány, hanem fiú lenne, még állva is próbált pisilni. Azzal fenyegette az apja, hogy ha elmondja a titkukat, akkor bántani fogja Cordelia anyját és testvéreit, a házi kedvenceiket pedig megöli.

Donald sehol sem fogta vissza magát, bárhol megerőszakolta lányát, még a nyaralásukon is. „Emlékszem, szexuális témájú képeket rajzolt a homokba a strandon. Tudtam, hogy mire gondol, mit akar. Egy emlékeztető volt, hogy sohasem vagyok biztonságban.”

Arra is kényszerítette a férfi a gyerekeit, hogy veszekedjenek, civakodjanak, hogy ő a döntőbíró lehessen, de addig erőltette őket ebbe a helyzetbe, míg már csak egyikőjük „maradt talpon”.

Amikor az anya az egyházhoz fordult segítségért, csak vállat vontak, ahogy a doktor is aki megerősítette, Cordeliát és a másik lányt is megerőszakolták. A felekezet egy tanácsadót rendelt ki Donald mellé, de pont ugyanazt az embert, akit Cordelia mellé is.

A lány sokáig nem mert a rendőrséghez fordulni, még mikor felnőttkorú, akkor sem, mert félt a megtorlástól. Végül 2009-ben szánta rá magát, a skót rendőrség el is kezdett nyomozni az Interpol segítségével. Donaldot végül 8 év elteltével adták ki.

Most a felkezet, a Hatfield Church is elnézést kért, és azt is megjegyezték, hogy ma már szigorú ellenőrzési folyamatok vannak náluk érvényben.

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172525_auto_resized.jpg
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27644_resized.jpg?avcount=1714580710
origo.hu

Ukrajna bejelentette, elvesztette hadseregét

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177048_auto_resized.png
metropol.hu

Házasság első látásra: Bogi felfedte az igazságot

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177870_auto_resized.png
hirtv.hu

A Ruszwurm Kft. szerint folyamatosan fizetik az I. kerületi önkormányzatnak a használati díjat + videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17177983_auto_resized.jpg
ripost.hu

Hirtelenül elhunyt Pintér Marianna

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171306_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Nostradamus és Pio atya is megjósolta Magyar Péter eljövetelét!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27645_resized.jpg?avcount=1714580710
origo.hu

Dadog, makog, összevissza beszél a zavarba jött Cseh "Katka" - videó

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175794_auto_resized.jpg
mindmegette.hu

Gyors és pénztárcabarát menü a május 1-jei ünnepnapra

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17175204_auto_resized.jpg
borsonline.hu

A rajongók elhűltek: fekete-fehér fotóval jelentette be Vilmos herceg a hírt

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714580710
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/fkTNPRW9LoZY_HPk1L6nbB-sgLO1uoiBgrzb--sll_w/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M0MGEyMjVmMWNjOTQ3M2E4MjJiODNlNTkwZDc1ZmMx.jpg
Brüsszel

Menczer Tamás: Nem ezt ígérték! - Videó

https://cdn.borsonline.hu/2024/05/VtALayHDkS61n88Cc_AmC9Dv5CFmSTO--9pV1EtsQw0/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2Y3OTViMjcwNGFjYjRiNTViOTg5MjZiNDc1NzkxNDVm.jpg
Ígéret

Szentkirályi Alexandra: „Haladni fog ez a város a szó szoros és átvitt értelmében is”