Aktuális

Marton László újabb két áldozata jelentkezett 

Bors

Létrehozva: 2017.10.26.

Forrás: MTI

Eddig nyolcan vádolták szexuális zaklatással, hatalommal való visszaéléssel, orális szexre kényszerítéssel Marton Lászlót, a Vígszínház korábbi igazgatóját és főrendezőjét, most már tízen vannak – számolt be róla az Index, akik utóbbi kettővel beszéltek. Egyikőjük, egy a Színház- és Filmművészeti Egyetem egy nemrég végzett hallgatója, azt mondta: nyílt titok volt, hogy ilyeneket csinál Marton, sőt, az egyetemi büfében „viccként” terjedt a szóbeszéd.

A másik áldozta, aki a Vígszínházba pár éve került, nem színészként, hanem színházi szakemberként, azt nyilatkozta a lapnak:

„2012-ben kezdtem Marton Lászlóval dolgozni. Mikor felkért, nagyon örültem és kiválasztottnak éreztem magam. Az irodájában kezdtünk a munkához. Az első alkalommal elkezdtem mondani a gondolataimat a darabról, majd közbevágott, és belekezdett egy történetbe arról, hogy Kanadában egy igazgató megerőszakolt, molesztált lányokat, és csak nyitott ajtónál lehet tárgyalni azóta, ezt törvénybe is foglalták. Nem értettem, hogy ez most mi. Mindenesetre nálunk csukva volt az ajtó. Aztán idővel elkezdődött a comb tapi. Vonakodtam, és nem nagyon értettem, mi van. Majd jött a mellem tapizása. Megpróbáltam odébb ülni, és kértem, hogy kávézóban dolgozzunk.”

Egy-két embernek elmesélte, mi történt vele, de válasz csak annyi volt, „Ja, a tanár úr szereti a fiatal, csinos lányokat, jár a keze.”

A próbák alatt is tapizta Maton, az áldozat szó szerint menekült előle, és ennek is voltak szemtanúi. A darab után még két előadásnál dolgozott Martonnal, mert félt,tönkreteszi a karrierjét, ha nem fogadja el. 

Egy alkalommal fagyizni is elvitte a rendező, aki azt mondta neki, menjenek el Londonba: „egy helyre, egy kastélyba, ahol szépek a lányok, és mindenki azt csinálja, amihez kedve van, és akivel kedve van… ”

És mi lett volna, ha szólnak a Vígszínház vezetőinek? „Figyelj, azt fogják mondani, hogy csitri vagy, te leszel a hibás, téged fognak meghurcolni. Inkább fuss, menj el innen, hidd el, máshol sokkal jobb.”

A másik áldozat még kiskorú volt, mikor Marton először megtapizta „múgy barátilag. Úgy általában mindig nagyon barátságos és kicsit atyáskodó volt, így hirtelen nem is tudtam, mit kezdjek ezzel.” A rendező évekkel később is próbálkozott a lánynál pár évvel később egy premier alatt.

Hozzátette: „Én nem éltem meg zaklatásnak, amit Marton László csinált. Rosszul esett, eltettem magamban, és vigyáztam magamra a későbbiekben. De ez számára nem mentség. Megbocsáthatatlan, amit fiatal lányokkal művelt.”

Ez is érdekelhet

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174209_auto_resized.jpg
origo.hu

Engedj el, így könyörgött Varga Judit az őt fogva tartó, tomboló Magyar Péternek - itt a teljes rendőrségi jegyzőkönyv!

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27586_resized.jpg?avcount=1714423213
origo.hu

Annyira megváltozott az arca az ismert magyar énekesnőnek, hogy rajongói alig ismernek rá

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17171142_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Meghalt a nemzet művésze, válságban a TV2 párjának házassága, de nem csak rossz híreket hoztunk a héten – ez a heti top 5

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17172724_auto_resized.jpg
ripost.hu

3 csillagjegynek májusban furcsa üzenetet küld az őrangyala

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17173916_auto_resized.jpg
mandiner.hu

Pokoli pusztítást végezett az orosz Szu–25-ös (VIDEÓ)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27573_resized.jpg?avcount=1714423213
origo.hu

Félmeztelenül fotózták A Nagy Ő bombázóját

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/17174475_auto_resized.jpg
borsonline.hu

Hamarosan rendkívüli szerencse fog rámosolyogni erre a 4 csillagjegyre

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27483_resized.jpg?avcount=1714423213
videa.hu

Alu paratha, a burgonyával töltött boldogságlepény -receptvideó ( hirdetés)

https://zoe.mediaworks.hu/public/uploaded_pictures/27468_resized.jpg?avcount=1714423213
origo.hu

A világ legjobb csapata újra Budapesten (hirdetés)

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/1PwazLrRBFEbdtf_fIH7jJ5SNqlkHDbqALHhVImfx20/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50L2M3NTYxNGQ1MTM1NzRmNzQ5ZmQ1N2RhZTNmNmVkYzE2.webp
Remény

„Egyre közelebb repítik Dominikot Dubajhoz” – Curtis is segít a nagybeteg kisfiúnak

https://cdn.borsonline.hu/2024/04/czGumk-ULTB_25eH_3LDHcdHl0oIGM_VVqZsuCsuU28/fill/550/310/no/1/aHR0cHM6Ly9jbXNjZG4uYXBwLmNvbnRlbnQucHJpdmF0ZS9jb250ZW50LzQzMTVhNDI3ZjM0YjRiZTI5ZGMyYzVmOTU3ZDlmYTg5.webp
Szívszaggató

„Csak azt szeretném, hogy gyerek lehessen” - Másodszor küzd meg a rákkal a 4 éves tündéri fiú