Aktuális

Agresszív, amikor iszik? Sajnáljuk, ennek köze sincs az alkoholhoz

Bors

Létrehozva: 2017.05.17.

Rossz hírünk van azoknak, akik viselkedésük miatt az alkoholt hibáztatták egy átmulatott éjszaka után. Egy új kutatás szerint az alkohol egyáltalán nem befolyásolja az ember személyiségét.

A Missouri Egyetem vizsgálata szerint gyakorlatilag alig változtat valamit az ember viselkedésén az alkohol, annak ellenére, hogy sokan hivatkozunk erre másnaposan. A Dr. Rachel Winograd által vezetett tanulmánynak 156 alanya volt, a vizsgálat egy úgynevezett öt tényezős modellel vizsgálták a jelentkezők személyiségét - írja a Mirror.

A résztvevők egy részletes kérdőívvel kezdték a vizsgálatot, ebben maguk nyilatkoztak arról, hogy hogyan viselkednek józan, illetve ittas állapotban. Ezek után meghívták őket az egyetemre, ahol alaposan felöntöttek a garatra, majd különböző feladatokat kaptak. Ezek tesztelték a viselkedésüket, hogy hogyan barátkoznak, játszanak vagy versenyeznek alkoholos befolyásoltság alatt.

Valójában egyetlen vizsgált személyiségjegy változott jelentősen azután, hogy berúgtak a jelentkezők, szinte kivétel nélkül extrovertálttá, vagyis nyitottabbakká váltak.

– Meglepő volt látni, hogy ilyen kevés változást találtunk az alkoholt fogyasztók jellemében a korábban megfigyeltekhez képest. A résztvevők arról számoltak be, hogy ők ittas állapotban mind az öt személyiségjegyben változást tapasztaltak, ám valójában jelentős eltérés csak a nyitottság terén volt fellelhető, az is pozitív irányba – jelentette ki Dr. Winograd, aki szerint ez azt is jelenti, hogy az agresszívebb viselkedés valójában alapból azok személyiségének a része, akik ezt az alkoholos befolyásoltságnak szeretnék betudni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek