Aktuális

Porcukorból készült Bea halászleve

Bors

Létrehozva: 2017.03.09.

Informatikus, mérnök, könyvelő,  rajztréner, jógaoktató, metafizikai pszichoterapeuta, tévériporter – csak néhány dolog, ami volt már élete során a szegedi Ágoston Beáta. Aktuális szenvedélye a cukrászat: porcukorból készült alkotásaival egymás után hozza el a díjakat a versenyekről.

– Mint a legtöbb gyerek, én is édesszájú voltam. Sokszor félretoltam az ételt, emiatt a vasárnapi ebéd gyakran duzzogással telt. Szüleim azt mondták, addig nem állhatok fel, amíg meg nem eszem a levest és a húst, de amikor nem figyeltek, túljártam az eszükön, odaadtam a kutyának – emlékszik vissza Beáta, aki 2010-ben, közel a negyvenhez, megnézett az interneten egy cukorvirág-készítésről szóló videót. Annyira megtetszett neki, hogy kipróbálta. Ezután autodidakta módon elkezdett virágutánzatokat csinálni cukorból.

– Mivel a versenyeken csak végzettséggel lehet elindulni, beíratkoztam egy szakiskolába. Ezt követően a szolnoki Pelikán-kupán már bronzérmes lett a cukorból készült szegedi papucsom. A műveimet nincs szívem megenni, négyéves kisfiam szokott csak letörni egy-egy darabot az édességekből – mondja a kreatív asszony. Két éve eldöntötte, hogy részt vesz a 2016-os szakács- és cukrászolimpián a kelet-németországi Erfurtban.

– A versenyre Szeged jelképeit készítettem el cukorból: egy kis bogrács halászlét, a papucsot, egy zacskó paprikát, Pick-kolbászt és Szent-Györgyi Albert mellszobrát – sorolta a Délmagyarországnak.

– A legnagyobb kihívást a halászlé megformálása jelentette, csak harmadik próbálkozásra sikerült, az egész kollekción pedig fél éven át dolgoztam.    

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek