Aktuális

Percekig feküdt eszméletlenül a biciklis, akit egy gyalogost ütött el

Bors

Létrehozva: 2016.09.15.

 Percekig eszméletlenül feküdt egy kerékpáros, aki a Széll Kálmán téren egy gyalogossal ütközött a bicikliúton. A baleset után egy olvasónk rögzítette a történteket, a férfi látta is a balesetet, szerinte félelmetes látvány volt, amint a kerékpáros a gyalogosnak ütközött.

– Egy fiatal lány szaladt le a lépcsőn, a bicikliútra felfestett zebrára lépett, ám tőle balról érkezett egy biciklis és már nem tudták elkerülni az ütközést.

A fejük összeütődött, a lány arcán jókora monokli keletkezett, a biciklis azonban sokkal rosszabbul járt, felszakadt a szeme fölött a bôr, ömlött belőle a vér és percekig nem volt öntudatánál. Miután fel tudták ültetni, arra sem emlékezett, honnan jött, hová tartott. A neki segédkezők kihívták a mentőket, akik kórházba szállították a férfit.

A statisztika szerint az összes baleset 12 százalékát okozták tavaly a gyalogosok és a kerékpárosok, többet, mint a tehergépkocsi- és a buszvezetők együtt. Az ORFK Országos Balesetmegelőzési Bizottság (OBB) ülésén úgy döntöttek, hogy például közintézményekben és tömegközlekedési járműveken, illetve azok megállóiban elhelyezett plakátokon, valamint televíziós és rádiós spotokban hívják fel a figyelmet a gyalogos és kerékpáros közlekedés legfontosabb szabályaira.

A KRESZ kimondja: kijelölt gyalogátkelőhelyen a járművel közlekedônek– így biciklivel is – a gyalogosnak elsőbbséget kell adni.

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek