Aktuális

Hangról is felismerik a tolvajok a csinos kaposvári rendőrnőt

Címkék
rendőrnő

Ny. A.

Létrehozva: 2016.08.12.

Maga az, Petra? Akkor én megadom magam – mondta a bujkáló fánktolvaj a csinos rendőrnőnek. A kaposvári körzeti megbízott pár perc múlva már a tolvaj életéért küzdött, aki pánikrohamot kapott a kapitányságon.

Forrás: Zsaru Magazin - Sebestyén Jenő

Rejtőzködő rosszfiúk felkutatásának specialistájaként tartják számon Meggyesi Petra kaposvári körzeti megbízottat a Somogy Megyei Rendőrkapitányságon. Júniusban egy növényekkel benőtt területen bukkant rá egy boltbetörőre, egy hónappal később pedig szintén egy áruházi tolvajt kutatott fel, aki raklapok között bújt el a rendőrnő elől. Petra a Zsaru Magazinnak mesélt a tolvaj kalandos kézrekerítéséről.

– A hirtelen lezúduló esőzés miatt egy járhatatlanná vált útszakaszt zártunk le a kollégáimmal egy hipermarket parkolójában július utolsó napjaiban. Egyszer csak odaszaladt hozzánk az áruház biztonsági őre, hogy egy tolvaj épp a szomszédos parkoló felé fut – elevenítette fel a történteket a zászlós. – Megláttam a ruháját púposra pakoló férfit, utánaeredtem, és felszólítottam, hogy álljon meg.

A bolti szarka – aki tizenöt fánkot és tíz magyaros pizzát próbált lenyúlni – egy barkácsáruház rakodóterében raklapok közé bújt el. De a rendőrnőt látva előbújt rejtekhelyéről, és azt mondta: – Maga az, Petra? Akkor én megadom magam.

A történet ráadásul nem várt fordulatot vett. A tolvaj a jegyzőkönyv felvétele közben rosszul lett és elájult. A talpraesett rendőrnő átlátta, hogy komoly a baj, és a mentők kiérkezésééig stabil oldalfekvésben tartotta a férfit. A tolvaj később jobban lett, és a felelősségre vonást sem ússza meg.

De hogy ismerte fel a fánkrabló a rendőrnőt?– tette fel a kérdést a Bors a rendőr zászlósnak. – Valószínűleg felismerte a hangomat. Tíz éve dolgozom rendőrként Kaposváron, már ismernek az emberek. Rendőri intézkedés közben tartanak tőlem, de ez természetes, a rendőri munka ezzel jár – magyarázza a 33 éves rendőrnő.

Karakán stílusa és vagány megjelenése miatt szeretik az emberek, bár a férfiak – sem a zűrös alakok, sem rendőrtársai – állítása szerint nem közelednek felé. Petra édesapja után lett rendőr, gyermekkorától kezdve erről álmodott, és állítja, nem cserélne senkivel. 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek