Aktuális

Csoda, hogy túlélte: 76 napot töltött a tengeren egy csónakban

Bors

Létrehozva: 2013.01.12.

Döbbenetes történettel büszkélkedhet egy egy amerikai férfi, aki nem csupán egy hajótörést élt túl, de elképesztő élni akarása következtében egyedül felvette a harcot a tengerrel és közel három hónapig hánykolódott a vízen. Életben maradt.

Steve Callahan nem mindennapi utazást tudhat maga mögött – írja a Mirror. 1982-ben a férfi az Atlanti óceánon hajózott, mikor járműve egy bálnával ütközött össze, aminek következtében a kishajó elsüllyedt.

Callahannak sikerült némi élelmiszert és a legszükségesebb dolgokat a mentőcsónakba menekítenie, azonban ez mit sem változtatott a tényen, hogy több mint 1300 kilométerre volt a szárazföldtől. Ennek ellenére a pórul járt tengerész nem akart a tenger áldozatává válni, így hihetetlen elszántságról tett tanúbizonyságot, és 76 napig élt a csónakban.

Elmondása szerint a lényeg az volt, hogy végig hitt benne, meg fog menekülni, és kialakított egy napi rutint, hogy ne őrüljön meg. Miután kilenc hajó ment el a közelében, anélkül, hogy észrevették volna, már-már kezdte feladni, azonban ekkor elég közel sodródott a parthoz, hogy egy halász rábukkanjon.

A férfi ezt követően több hónapot töltött a kórházban, ahol kezelték az alultápláltságát, kiszáradását és a só által kimart sebeit.
 

Még egy kis fűszer jöhet? Iratkozzon fel a Bors-hírlevélre!
Sztár, közélet, életmód... a legjobb cikkeink első kézből!
Ingatlanbazar.hu - Gyors. Okos. Országos
-

További cikkek