175 milliót lopott saját lányától, de még a háza is kell neki

Egy anyát és volt férjét, a 47 éves Cathy Svendsent 2014-ben börtönre ítélték, amiért elloptak a nő agykárosodott lányától, Sam Hilltől 500 ezer fontot (175 millió forintot). Svendsen most pedig a lánya végakaratát támadta meg.

Ugyanis Sam Hill – aki tavaly bekövetkezett halálakor még csak 32 éves volt – a 160 ezer fontot (56 millió forintot) érő házát hat gondozójára hagyta, de kihagyta végrendeletéből Svendsent.

Mother who stole £500,000 off disabled daughter is to contest her will

Cathy Svendsen is to challenge her daughter's will after stealing £500k off her Sam Hills, 32, who died last year, left her £160,000 bungalow to six of her carers Svendsen, 47, of Grimsby was jailed in 2014 for stealing her daughter's money Ms Hills received £2.6million after a blunder left

„Sam nyaralni ment tavaly. Tudta, hogy ez lesz az utolsó útja, és meg is halt a repülőn hazafelé” – mondta a forrása a Sunnak. „A házát a gondozókra hagyta. Az anyja aztán bejelentette az igényét a házra. Ez olyan siralmas” – tette hozzá az informátor.

Hill az egész életében küzdött a komplikációival annak, hogy születésekor oxigénhiányos állapotban volt egy orvosi hiba miatt, amiért 1999-ben 2,6 millió fontot ítéltek meg neki. A nő le volt bénulva, egész életében kerekesszszékhez volt kötve, nem tudott beszélni, és egymaga enni. A nap 24 órájában segítségre volt szüksége.

Svendsen és volt férje, a 49 éves Robert Hill a pénzt elherdálta, házakra, autókra, nyaralásokra és szépítészeti beavatkozásokra (így mellnagyobbításra is).

Svendsennek volt egy pink színű Mini Coopere, azzal a rendszámmal: „X66-MUM”, de hitelkártyákkal is elköltött 100 ezer fontot. Miután a pénz nagy részét elköltötte, már csak 200 ezer fontja maradt a lánya gondozási költségeire. Most pedig meg akarja támadni lánya végakaratát.